У Львові відновили браму, на якій ще були сліди від бомби часів Другої світової війни

1690 0
Фахівці виготовили та встановили нову клямку, відновили роботу автентичних завіс і встановили відреставрований австрійський замок.
фото: лкп "бюро спадщини"

фото: лкп "бюро спадщини"

У Львові близько двох місяців фахівці ЛКП «Бюро спадщини» повертали історичний вигляд металевій брамі будинку на вулиці Чернігівській, 27, що неподалік університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

Під нашаруваннями старої фарби, як повідомляють на сайті «Бюро спадщини», знайшли не лише типові пошкодження, а й сліди від уражень бомби.

«Ще донедавна ця брама була пофарбована в чорний колір, під яким приховувалися численні пошкодження. Ми це все виправили, повернувши брамі темно-зелені тони, які гармонійно відповідають її рослинному оздобленню. Також відновили засклення світлика, яке раніше було забите фанерою», – каже реставратор Юрій Миколаїшин.

Окрім цього, фахівці виготовили та встановили нову клямку, відновили роботу автентичних завіс і встановили відреставрований австрійський замок.

«Раніше навпроти нашого будинку стояв ще один. Під час Другої світової війни його повністю знищила авіаційна бомба, а уламки залишили декілька відмітин на цій металевій брамі. Якщо придивитися – на світлику можна побачити на ній ці історичні штрихи. Сама в цей момент була, мабуть, відчинена, тому не постраждала», – додає мешканець Ігор Турчин.

Зазначимо, що реставрація цієї брами коштували понад 61 000 грн, з яких мешканці оплатили майже 18 500 грн, іншу частину покрив бюджет міста.

Фото ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!