На вулиці Івана Франка поновили делініатори. Як змінився рух

1728 0
На відміну від деяких інших вулиць, де вистачає розмітки, ситуація на вул. Івана Франка складніша.
фото марти байдаки/твоє місто

фото марти байдаки/твоє місто

На вулиці Франка у Львові відновили делініатори, які були пошкоджені. Тут їхня функція полягає в тому, щоб дати можливість трамваям максимально швидко доїхали до зупинки «площа Франка», і вже звідти – спільно з потоком іншого транспорту в бік Сахарова або вокзалу. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сироватка.

«Шкоди делініаторів для приватного транспорту не існує, бо і до того, як їх встановили, тут, згідно зі знаками, була одна смуга для приватного транспорту, друга – для громадського. На відміну від деяких інших вулиць, де вистачає розмітки, тут ситуація складніша, так само трамвай не може об'їхати того, хто трішки від'їхав за межі смуги, як це може зробити автобус чи тролейбус (як-от на пр. Чорновола). Через те, що і бруківка, і плити тут, нанести розмітку так, щоб вона трималася у хорошому стані, набагато складніше»,  каже він.

Читайте також: Чи працюють делініатори на площі Франка у Львові. Відео

За даними руху громадського транспорту, коли вже була розмітка і знаки, але ще не було деліаніаторів, час в дорозі від Саксаганського до Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького для 3 і 9 маршрутів зменшився на 5 хвилин. Це, пояснює спеціаліст, за рахунок того, що тепер водії чітко бачать межі своєї смуги.

Окрім цього, загалом площа Франка вже давно потребує реконструкції, але наразі це менш пріоритетний проєкт, ніж інші вулиці Львова. Відповідно, за словами Павла Сирватки, делініатори  це недорогий і нескладний спосіб покращити рух транспорту у місті. Оскільки це тимчасові заходи, то у випадку початку будівельних робіт, робіт з реконструкції їх можна демонтувати і перенести в інше місце, де використовувати повторно.

Нагадаємо, у 2019 році на площі Франка встановили гумові делініатори. Стовпці запобігають блокуванню руху на перехресті, які відбуваються через порушення правил дорожнього руху. А минулого року на ділянці від вулиці Скельної до площі Франка встановили додаткові делініатори та острівець безпеки.

Делініатори встановили також на вулиці Федьковича. Йдеться про відтинок від площі Липневої до вул. Тобілевича, де запарковані авто раніше блокували рух громадського транспорту. Окрім цього, управління безпеки міста Львова запропонувало встановити делініатори на просп. Шевченка, біля будинку №7.

Антоніна Костик

Фото і відео Марти Байдаки/Твоє Місто 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!