Навіть після підписання найпотужнішої угоди Росія може повернутися, – Зеленський

2343 0
Україна продовжить будувати таку державу, яка спроможна захистити себе сама.

Можливість стати гарантами безпеки для України нині розглядає низка країн. Серед них – Франція, Німеччина, Туреччина, Велика Британія, Польща, Італія, Ізраїль, Ірландія. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю українським журналістам.

«Усі ці країни готові гарантувати різне. Поки що ми не отримали перелік країн, які готові 100% включитися за нас. Для нас не потрібно мати 40 країн світу, які готові по команді включитися і воювати за Україну. Нам потрібні серйозні гравці, які готові на все, коло країн, які готові протягом 24 годин надати будь-яку зброю, окремі країни, від яких залежить санкційна політика, щоб в першу ж секунду, коли ми почуємо загрозу з боку РФ, коло цих держав об'єдналося і заблокувало все відразу. Щоб загнали під колбу цю державу»– сказав він.

Читайте також: «Уся Україна сьогодні гартується в бою. І обов’язково переможе», – очільник Міноборони

Поки що не було зустрічей усіх радників цих країн з питань безпеки. На неї очікують в найближчий час. Однак, за словами глави держави, навіть після підписання «найпотужнішої угоди» з Росією її армія може знову атакувати Україну.  

«Ми пояснили, що армія повинна бути відповідною до тої, яка в нас існує, яка спроможна захищати нашу державу. Ми розуміємо, навіть якщо підпишемо найпотужнішу угоду – за 2 роки Росія може повернутися. Якщо ми приймаємо це, то відповідно так і діємо», додав він.

Президент також додав, що Україна продовжить будувати таку державу, яка спроможна захистити себе сама. Про це також говорять представники української делегації на перемовинах з Росією. 

Нагадаємо, у межах переговорів українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що бачить реалізм у пропозиціях української переговорної групи та вважає, що є шанс на підписання угоди. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!