Очільник МОЗ розповів, чи готова Україна до другої хвилі Covid-19

2086 0
У МОЗ зараз активно готуються до другої хвилі епідемії та у разі потреби швидко доставляють тест-системи.
Фото: Конкурент

Фото: Конкурент

Лабораторні центри країни станом на 7 липня забезпечені місячним запасом тестів при повному завантажені. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов сьогодні під час брифінгу, відповідаючи на запитання, наскільки Україна забезпечена ПЛР- та ІФА-тестами на випадок другої хвилі епідемії коронавірусу.

«Рівень забезпеченості нашої країни до другої хвилі епідемії, і це стосується не тільки лабораторних центрів або наявності тест-систем, а й про готовності наших лікарень до таких викликів, навіть не можна порівняти з тим, що було на початку березня», – каже він.

Читайте також: МОЗ дозволило послабити карантин на Львівщині. Чи готові область і Львів

Міністр запевняє, що у МОЗ зараз активно готуються до другої хвилі епідемії та у разі потреби швидко доставляють тест-системи.

«На сьогодні всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом тестів при повному завантажені. Це той рівень, який ми тримаємо. Ми чітко знаємо, що якщо десь виникає проблема, то ми дуже швидко доставляємо тест-системи, щоб це жодним чином не вплинуло на наших громадян», – сказав Степанов. 

Нагадаємо, що на ранок 7 липня в Україні коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 49 607 пацієнтів, із них 564 випадки виявили за минулу добу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!