У Львові холоднішає, але опалення увімкнуть тільки з дозволу уряду

2568 0
Через суттєве зниження температури львів’яни мерзнуть не тільки на вулицях, а й у своїх домівках. Попри холод розпочати опалювальний сезон у місті чиновники не можуть, бо для цього треба дозвіл від уряду.
Фото: infa.kharkov.ua

Фото: infa.kharkov.ua

Тож мешканцям міста радять тепліше одягатися і утеплювати квартири, повідомляє Львівська хвиля

«Ми працюємо за графіком і 1 жовтня матимемо готові усі системи центрального опалення, вони будуть усі заповнені водою. І як тільки уряд, у випадку різкого зниження температури, дозволить використовувати газ, ми розпочнемо опалювальний сезон, - каже начальник  міського управління житлового господарства Юрій Голець. - Зараз радимо львів'янам щільно зачиняти вікна та слідкувати, щоб двері у під'їзди зачиняли”.

Зі значним зниженням температури повітря, перш за все тепло включать у лікарнях, школах та садочках.  Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, заклади медицини міста готові до початку опалювального сезону. Зараз відбувається заповнення мереж водою, також по лікарнях та поліклініках проводять заходи щодо енергозбереження.

«Управління охорони здоров’я сьогодні готове до початку опалювального сезону. Системи заповнюються водою. Всі необхідні ремонтні, профілактичні роботи, які стосуються інженерних мереж, виконані. У нас майже 100% готовність. Зараз залишилось утеплити та ущільнити віконні та дверні пройми. Де дує, усе треба заклеїти, утеплити. До 5 жовтня ми всю роботу закінчимо», - розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом на 23 вересня з 1625 будинків вже заповнені 1129. Акти готовності будинку до зими підписані у 1423 будинках. Не підписані акти готовності у 202 будинків. Із 166 закладів освіти заповнено 112, із 51 закладів медицини заповнено 34.

Зауважимо, традиційно опалювальний сезон у Львові починається в жовтні за розпорядженням міського голови. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!