Під сміттєпереробний завод пропонують три ділянки на Львівщині. Перелік

4261 0
Львівська облдержадміністрація підготувала три ділянки під сміттєпереробний комплекс для Львова та районів області. На ці ділянки вже розроблено технічну документацію. Про це 10-го листопада на прес-конференції повідомив голова ЛОДА Олег Синютка.
фото: rakhivnews.in.ua

фото: rakhivnews.in.ua

Дві з обраних ділянок розміщені далеко від населених пунктів на території колишніх гірничо-хімічних підприємств – Яворівського ДГХП «Сірка» та Роздільського ДГХП «Сірка», – інформує IA ZIK.

Під сміттєпереробний завод та новий полігон ТПВ пропонують:

1. Земельна ділянка у Яворівському районі (12,8 га порушених гірничо-хімічною промисловістю земель). На ділянку вже виготовлена технічна документація із землеустрою і паспорт об‘єкта;

2. Земельна ділянка у Миколаївському районі, м. Новий Розділ (15 га порушених гірничо-хімічною промисловістю земель). Вже розроблено детальний план території;

3. Земельна ділянка поблизу с. Брониця, Дрогобицького району (3 га – землі порушені діючим сміттєзвалищем). Щодо ділянки прийнято рішення селищної ради про виділення землі, опубліковано заяву про наміри.

Читайте також: У Львові запрацює сортувальна лінія, яка перероблятиме 20% сміття

«До 10 грудня плануємо оголосити конкурс на визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу», – додав Олег Синютка. З його слів, однією з умов конкурсу буде представлення вже готового проекту заводу.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк виділить 30 млн євро на рекультивацію Грибовицького полігону і 45 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу (кредит на 25 років під 1,5% річних).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!