Підрядника ремонту моста на Городоцькій звинувачують у розкраданні бюджетних коштів

2713 0
Директора будівельного підприємства підозрюють у привласненні 144 тис. грн бюджетних коштів.

Львівська місцева прокуратура №3 провела досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора будівельного підприємства, якого підозрюють у привласненні 144 тис. грн під час ремонту шляхопроводу на Городоцькій. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Читайте також: Частину кам’яниці на площі Ринок купить заснована три місяці тому фірма

Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР уклав із фірмою-підрядником договір про аварійно-відновлювальні роботи шляхопроводу. Згодом з’ясувалось, що будівельні роботи порушують вимоги проектно-кошторисної документації. У коментарі Tvoemisto.tv речниця обласної прокуратури Юлія Шевченко уточнила, що йдеться про шляхопровід на Городоцькій, 166.

За висновками прокуратури, директор компанії, скориставшись службовим становищем, привласнив із місцевого бюджету понад 144 тис. грн.

Очільника фірми підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) та ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За це йому загрожує до 5 років ув’язнення із забороною займатися певною діяльністю чи обіймати посади впродовж трьох років.

Читайте також: Справу екс-директора Львівтеплоенерго передал до суду

Додамо, що проект реконструкції моста розробили ще в 2013 році, а кошторис рахували відповідно до цін 2016 року, коли й планували завершити роботи. Загалом тоді з бюджету на ремонт передбачили 27 млн гривень. Під час реконструкції міст розширили з двох до чотирьох смуг. Спершу роботи виконувало ТзОВ «Західтрансбуд». Утім у прокуратурі фірму не називають. За даними систем Youcontrol, ТзОВ «Західтрансбуд» має сім бенефіціарних власників. Найбільша частка належить Степану Маїку, а керівником фірми є Зіновій Дац.

Відкрити його планували у листопаді, але через виявлені технічні проблеми цю дату відтермінували. Понад рік роботи на мості залишаються незавершиними. Їх планують відновити у 2019 році, уклавши угоду з нови підрядником. У бюджеті розвитку на це передбачили 4,5 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!