Після Covid-19 пам’ять може погіршитися щонайменше на пів року. Дослідження

1827 0
Від порушень страждали навіть молодші пацієнти, їм було важко запам’ятовувати нову інформацію.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Згідно з новим дослідженням у людей, які хворіли на Covid-19, можуть бути проблеми з пам’яттю понад пів року після захворювання. Про це повідомляє NBC з посиланням на дослідження.

Читайте також: Небажання вакцинуватися – це бунт проти держави в образі батька. Розмова з психологом

Дослідження проводили протягом квітня 2020 – травня 2021 року на 740 пацієнтах, віком від 18 років і більше.

«Згідно з результатами досліджень відносно високий рівень когнітивних порушень спостерігався через 6-7 місяців після зараження пацієнтів коронавірусом», – йдеться у матеріалі.

Дослідження проводили у Школі медицини Ікана Медичного центру Маун-Сінай у США. Вони з’ясували, що близько 24% людей, які одужали від Covid-19, продовжують відчувати певні когнітивні труднощі, зокрема проблеми з пам'яттю, багатозадачністю, швидкістю обробки інформації та можливістю сконцентруватися. 

Труднощі з запам’ятовуванням нової інформації були майже у кожного четвертого учасника, а на другому місці серед дисфункцій була проблема відтворення спогадів. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!