Прем’єри Польщі, Чехії та Словенії сьогодні відвідають Київ

9395 0
Візит узгоджений з керівництвом Євросоюзу та відбудеться попри бойові дії поблизу столиці.

Сьогодні до Києва приїдуть прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з віцепрем’єром Ярославом Качинським, а також прем’єр-міністри Чехії та Словенії – Петр Фіала та Янез Янша. Про це повідомив Матеуш Моравецький на своїй сторінці у Фейсбуку. 

«На двадцятий день злочинної агресії Путіна проти України... ми їдемо до Києва, щоб показати українцям нашу солідарність», – написав голова польського уряду. 

Читайте також: Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

Він також вказав, що візит  пройде за домовленістю з Європейським Союзом. Про нього поінформовані голова Ради Європейського Союзу Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та ООН. У своєму дописі прем’єр нагадав про візит Леха Качинського, покійного польського президента, до Грузії під час російського вторгнення в цю країну. 

«У переламний для світу час наш обов’язок бути там, де кується історія. Бо йдеться не про нас, а про майбутнє наших дітей, які заслуговують жити у світі, вільному від тиранії», – додав Матеуш Моравецький. 

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Польщі заявив, що ЄС має розробити план відбудови України після війни на 100 млрд євро коштом Євросоюзу.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!