Проект «євроколії» між Львовом та Любліном можуть реалізувати у 2019 році

3304 0
Від Рави-Руської до Брюхович хочуть прокласти 58 км залізничної колії з європейською шириною.
фото: www.magistral-uz.com.uа

фото: www.magistral-uz.com.uа

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сподівається, що у наступному році розпочнеться будівництво залізничної колії з європейською шириною колії 1435 мм від кордону з Польщею до Львова. Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН.

«Ситуація в напрямку Рава-Руська з продовженням євроколії до Брюховичів складніша (чим запуск залізничного сполучення Мукачево-Будапешт – прим. ред.). Необхідно приблизно 50 мільйонів євро. Цей проект можна реалізувати в наступному році», – сказав міністр.

Зазначимо, що від кордону з Польщею до станції Брюховичі на околиці Львова хочуть побудувати 58 км залізничної колії з європейською шириною колії 1435 мм. Якщо проект реалізують, то він може стати частиною маршруту між Львовом і Любліном, який буде проходити через Раву-Руську – Гребенне (Польща) – Замость.

Читайте також: Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години

Нагадаємо, 22 червня міністри інфраструктури України та Польщі Володимир Омелян і Анджей Адамчик домовилися створити робочу групу з розробки оптимального рішення для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!