У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи та охоронну зону

1445 0
Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі власник комплексу не надав.
фото: Львів. Містобудування

фото: Львів. Містобудування

У Брюховичах власник ресторану захопив територію місцевої школи, а також охоронну зону, де розміщені електричні мережі. Перед цим присвоїв частину комунальної землі. Сьогодні, 18 квітня, на місці працюватимуть сертифіковані геодезисти, які й визначать точні межі захопленої території школи та комунальної власності. Про це повідомили у департаменті містобудування. 

«Позиція міста – звільнити самовільно захоплену територію школи, розібрати паркан, відтак повернути межі, визначені документами. Працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах склали кілька адмінпротоколів про порушення правил благоустрою щодо підприємця», – йдеться у повідомленні. 

Йдеться про готель-ресторан «Акваріус», що на вулиці Макаренка, 6, який межує з місцевою школою № 41. Свого часу власники цього комплексу на час будівництва звели тимчасовий паркан. Будівництво завершили, а тимчасовий паркан, який став ще й аварійним, не розібрали. Через це офіс Львівської громади у Брюховичах неодноразово скеровував власнику вимоги та складав протоколи щодо неналежного утримування паркану.

«По сусідству – шкільний спортивний майданчик, на якому завжди багато учнів. Власник ресторану таки забрав аварійний старий паркан. Але коли почав заливати капітальну бетонну конструкцію нового паркану – захопив територію школи, електричні опори, які входять до охоронної зони. З'ясувалося також, що ще за часів селищної ради відгородив частину стежки, яка є у комунальній власності», – додали у департаменті. 

Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі власник комплексу не надав, – повідомили в офісі громади. Зважаючи на те, що мова про малу архітектурну форму, яку облаштовують на комунальній землі, на такі дії мав би бути дозвіл Шевченківської РА.

Читайте також: У Брюховичах хочуть збудувати ще один житловий комплекс

В управлінні державного контролю за використанням та охороною земель ЛМР зазначили: у таких діях власника ресторану є ознаки кримінального злочину (за п. 2 ст. 197-1 ККУ). Тож після точних підрахунків готуватимуть відповідне звернення в правоохоронні органи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!