Чи приймуть українці заморожування війни та нічна тривога на Львівщині. Підсумки доби

2262 0
Нині 6 березня та 742 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Вікна

Фото: Вікна

Акцент дня: Яку зарплату отримав Садовий і його заступники у лютому. Найбільша – у заступника міського голови з питань міжнародної співпраці.

Читайте також: Керівницю одного з підприємств групи «!Fest» звільнили від покарання. Ще до притягнення до відповідальності вона сплатила усі заборговані кошти – 13 млн 365 тис. грн.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині була загроза ударних безпілотників. Повітряну тривогу в області оголошували о 01:26, відбій – о 02:21. Вибухи пролунали на Київщині, Хмельниччині, в Сумах та Одесі; є влучання.

За даними Генштабу (станом на 6:00), уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed». Попередньо силами оборони знищено 38 із 42 цих дронів.

Загалом, на фронті за добу відбулося 86 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 39 і 23. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Уражено 2 пункти управління, склад боєприпасів, зенітний ракетний комплексу Бук-М1 та ворожий радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби «Зоопарк-1».

Читайте також: Українська розвідка знищила російський корабель, що перебував поблизу Криму. У ніч на 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф «cєрґєй котов».

Та: Які спеціалісти потрібні українській армії. Перелік вакансій.

Тема дня: Чи прийме українське суспільство сценарій заморожування війни. Сценарій заморожування російсько-української війни розглядають у США, Китаї та країнах НАТО. Для цього в урядів зазначених держав є свої резонні причини. Такої думки дотримується Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і УКУ. Але чи готове до паузи у цьому жорстокому протистоянні українське суспільство? Якщо так, то де тоді пролягатимуть червоні лінії?

Читайте також: Де у Львові отримати безкоштовну та пільгову допомогу захисникам та захисницям України. Наразі до проєкту долучились вже 19 медзакладів області.

Ключові події:

1. Польські фермери продовжили блокаду кордону до кінця квітня. Протести мають розпочатися 10 березня поблизу пункту пропуску «Гребенне», що навпроти українського пункту «Рава-Руська». Організатори все ще виступають проти «зеленої угоди» та вимагають обмеження імпорту агропродовольчої продукції з-за меж ЄС, зокрема з України.

Читайте також: В Україні готують нові податки для ФОПів. Мінфін працює над тим, щоб збільшити доходи державного бюджету на 44 мільярди гривень;

2. У Франківській районній адміністрації Львова призначили нову керівницю. До цього Оксана Пригода очолювала Личаківську РА.

Читайте також: Директор департаменту Львівської міськради звільнився з посади. Юрій Лукашевський очолював його з березня 2021 року;

3. Яким у Львові буде перший перехоплювальний паркінг та коли його планують збудувати. Проєкт будуть втілювати поетапно, бо загальна площа ділянки велика.

Читайте також: У Львові на місці розважального центру хочуть збудувати 16-поверхівку з готелем. Також на ділянці буде паркінг у три поверхи, два з яких під землею.

Та: Позаду ТРЦ «Форум» хочуть збудувати підземний паркінг і офіс. Підземний паркінг проєктуватимуть як споруду подвійного призначення з функцією укриття.

Окрім того, у Львові хочуть звести 10-поверхівку зі скейт-парком;

4. Державна інспекція перевірить будівництво біля Солом’янського парку. Проти забудови виступають місцеві мешканці.

Читайте також: Для будівництва військового меморіалу під Києвом вирубають молоді сосни. Видалені насадження передадуть на потреби Сил Оборони.

Та: Зрізання лісу без дозволів у Брюховичах. Що каже міська влада та забудовник, який входить в групу !Fest. У департаменті містобудування кажуть, що самовільно зрізані 69 дерев.

Окрім того, на вокзалі у Львові планують встановити ліфти. Візуалізація;

5. Львів’ян за прогулянку з песиком пригощатимуть кавою. Як долучитися. Ініціатива «Домівки врятованих тварин» триватиме з 4 березня до 3 квітня.

Читайте також: У центрі Львова висадили перші квіти. На «квітковому годиннику» тепер 1 408 віол.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. У середу хмарно з проясненнями. Температура вдень до 7°. 7 березня хмарно. Вночі та вранці невеликий, в горах помірний сніг, вдень без істотних опадів. Уночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень 2 – 7°. 8 березня вночі та вранці ожеледиця. Уночі 1 – 6° морозу, вдень 4 – 9°. 9 березня уночі 0 – 5° морозу, вдень 6 – 11°. 10 березня місцями невеликий дощ. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень до 11°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!