У Львові досі не затвердили проект укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі

1468 0
Питання щодо укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі та виведення інфільтратів вчора, 6-го березня, розглянула обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

На засіданні йшлось про те, що чинний проект із рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів потребує змін, адже датований ще 2013-м роком він не включає необхідність укріплення дамби. Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що потрібно терміново підсилити дамбу, яка огороджує фільтрат.

Читайте також: Чому у Львові знову не вивозять сміття. Фото

Згідно із рішенням комісії ТЕБ і НС, Інспекція Держархбудконтролю у Львівській області отримала завдання у найкоротший термін перевірити чинні проектні документи. Такі ж завдання, відповідно до своєї компетенції, отримали ДП "Укрдержбудекспертиза" та Державна екологічна інспекція у Львівській області, – повідомляють у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.
"Ситуація, яка склалась на дамбі, є катастрофічною і вимагає невідкладного втручання та робіт", – зазначив Олег Синютка.

Нагадаємо, 15-го лютого на полігоні Грибовицького сміттєзвалища розпочались протиаварійні роботи

Опублікувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!