За добу понад 70 людей у Львові травмувалися через ожеледицю. Як вберегтися

717 0
Найчастіше львів'яни звертаються з переломами, травмами зв'язок та вивихами.
Фото умовне

Фото умовне

До травмпунктів Львова протягом минулої доби звернулися 74 людини. До лікарні святого Пантелеймона із травмами звернулися 35 людей, 4 із них госпіталізували. Ще 39 травмованих – до лікарні святого Луки, серед них 3 потребували госпіталізації. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Найчастіше львів’яни звертаються із переломами променевої кістки, гомілковстопного суглоба шийки плеча чи стегна, травмами зв’язок колінного суглобу, вивихами плеча, переломами променево-зап’ясткового суглобу. 

Аби уникнути падінь та травмувань, травматологи радять:

  • подбати про зручне взуття, воно має бути не слизьким, жінкам не варто взувати підбори;
  • не ховайте руки в кишені, адже при падінні це може спровокувати вивих плеча чи травмування обличчя та голови;
  • якщо падіння не уникнути, варто пам’ятати: падати потрібно на бік, не виставляючи руки вперед - саме переломи зап’ясть є «рекордсменами» зимового періоду;
  • також при падінні варто максимально згуртуватися та напружити м’язи. Це захистить руки та ноги від розтягнень та переломів.

 

Якщо після падіння відчуваєте біль у голові, нудоту, біль у ділянці травмування, то варто терміново звернутися до лікаря.

Куди звертатись із травмами?

  • вул. Миколайчука, 9 (лікарня святого Пантелеймона);
  • вул. Навроцького, 23 (лікарня святого Луки);
  • вул. Орлика, 4 (лікарня святого Миколая).

 

Нагадаємо, що сьогодні, 21 грудня, львів'ян попереджають про небезпечні метеорологічні явища. Синоптики прогнозують ожеледицю на дорогах та туман із видимістю 500-1000 м.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!