Як змінюються львівські Байки і Кастелівка та чи модернізують систему ракетного оповіщення. Підсумки доби

801 0
Нині 23 листопада та 638 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 74 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 24 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, засіб протиповітряної оборони, 4 артилерійських засоби та ворожий склад боєприпасів.

Читайте також: Не обмежують права людей: У Львівській ОВА прокоментували наказ про нові повноваження ТЦК. Запевняють, що документи абсолютно законний.

Та: У Львові поширюють відео, де нібито працівники ТЦК заштовхали в бус чоловіка. Інцидент розслідують. «З’ясовуються обставини даного випадку та призначена службова перевірка».

А також: Ігнат сказав, чи змінять в Україні систему оповіщення про ракетну небезпеку. Українці наразі будуть отримувати сповіщення про ракетну небезпеку як зазвичай. За словами Ігната, МіГ-31 іноді злітає з ракетою, а іноді без, але часто інформація про такі деталі залишається невідомою. Не сповіщати людей про загрозу у таких випадках є великим ризиком.

Акцент дня: Район «найщасливіших львів'ян». Як змінюються львівські Байки і Кастелівка. У Львові є небагато водойм, тому мати житло біля озера престижно. Останніми роками у районі навколо Піскових озер з’являються новобудови, а самі озера очищують. «На Байках» або «Новий світ» це частина Франківського району Львова, що обмежена вулицями Кульпарківською. Героїв УПА, Бандери і Сахарова. Ще з 19 століття оазис в історичному центрі має статус елітного. Tvoemisto.tv розповідає про історію району, його розбудову, бачення його розвитку й те, скільки коштує у ньому жити.

Читайте також: Замість класичних ДЮСШ – хаби спортивних послуг. Як це працюватиме на Львівщині. Спортивні школи потребують перезавантаження. І йдеться не стільки про осучаснення тренувальних баз, скільки про зміну підходів до роботи. Під час війни ми не знаємо, скільки ще часу буде змога бюджетним коштом відшкодовувати витрати на забезпечення збірних команд області чи національних збірних, оренду приміщень або придбання дороговартісного інвентарю. Тому вже зараз школи, клуби та спортивні федерації мають навчитися самостійно заробляти кошти для свого утримання та розвитку, переконаний Роман Хім’як, керівник управління молоді та спорту ЛОВА.

Ключові події:

1. Рада звернулась до парламенту Польщі щодо блокування кордонів. Страйк польських далекобійників на кордоні з Україною загрожує поширитися на групу фермерів, які планують приєднатися до протесту.

Читайте також: Зеленський присвоїв львівській бригаді почесне найменування. «Присвоїти 80 окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України почесне найменування «Галицька» та надалі іменувати її –  80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України», – йдеться в указі;

2. Через ожеледицю вже 16 травмованих львів’ян звернулись до травмпунктів. Як вберегтися. Пішоходам радять бути обережнішими та подбати про безпечне взуття на найближчі декілька місяців.

Та: Через снігопад в Києві вже сталося понад 10 ДТП. Водіїв закликають підготувати авто до їзди в зимових умовах.

А також: Як Львів прибирають від ожеледиці та куди звертатись, якщо тротуари не посипані. У місті, крім спецтехніки, тротуари розчищають більше тисячі двірників;

3. Дефіцит електроенергії на Львівщині. Що потрібно робити, аби уникнути відключень. Громадян просять зменшити використання електроенергії

На цю ж тему: За яких умов можуть з’явитися графіки відключень світла в Києві. «Дуже багато є розрахунків, дуже багато є різних сценаріїв, як можуть розвиватися події, але я думаю, що за середньодобової температури десь мінус 8, мінус 10 градусів, саме середньодобової, на жаль, доведеться застосовувати графіки. І до чого українцям треба бути готовими», – наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Читайте також: Через мороз на Львівщині розгорнули 900 пунктів Незламності. Графіки роботи, адреси та контактні номери пунктів у кожному місті та селі повинні оприлюднити органи місцевої влади;

4. До Львова курсуватимуть нові потяги. Які і коли. Призначено 4 нові потяги.

На цю ж тему: До кінця року на Львівщині мають запустити новий потяг до Польщі. Йдеться про залізничне сполучення Хирів - Смільниця з подальшим виходом до Кракова.

Читайте також: В Україні дозволили складати теоретичний іспит на права без відвідування автошколи. Тепер майбутні водії мають вибір, як вивчати теоретичну частину;

5. Як стати помічником Святого Миколая. Підбірка ініціатив. Допомогти можна як фінансово, так і безпосередньо подарунками.

Також у Львові діти померлих військових можуть отримати допомогу до Миколая.

На цю ж тему: У Києві відбудеться виставка старовинних ялинкових прикрас. Вона дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!