В українців не заберуть субсидії після підвищення мінімальних зарплат

2865 0
Субсидії, отримані в опалювальному сезоні 2016-2017, не зазнають змін у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати.

Про це вчора, 27 жовтня, повідомив Андрій Рева, Міністр соціальної політики України, під час брифінгу, присвяченого збільшенню рівня соціальних стандартів у 2017 році, - пишуть на Урядовому порталі.

«Призначені субсидії переглядатися в цьому році не будуть, оскільки при їх нарахуванні бралися до уваги доходи громадян за 2015 рік», - запевнив Міністр.

Також Андрій Рева зауважив: «За останні два роки індекс споживчих цін в Україні зріс на 240 відсотків, середня заробітна плата по країні при цьому зросла на 57 відсотків, а мінімальна зарплата – лише на 19. Рішенням про підвищення мінімальної заробітної плати ми ліквідовуємо цю величезну прірву». Міністр наголосив, що це рішення не приймали спонтанно й швидко, а довго опрацьовували, звертаючись за консультаціями до експертів на рівні Уряду, професійних спілок та роботодавців.

Нагадаємо, в Україні ініціюють збільшення мінімальної заробітної плати у два рази. З нового року вона становитиме 3 200 гривень. Про це повідомив Петро Порошенко, пообіцявши також, що податки для малого та середнього бізнесу залишать незмінними.

Читайте також: Що треба пам’ятати львів’янам про оформлення субсидій

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!