ПЦУ дозволила проводити богослужіння в храмах без прихожан

2085 0
священники можуть сповідати та причащати вдома, дотримуючись санітарних заходів.
Фото: pravlife.org

Фото: pravlife.org

У храмах Православної церкви України дозволили проводити богослужіння без присутності прихожан. Відповідне рішення ухвалив Священний синод ПЦУ.

Читайте також: Віра у Бога і коронавірус

У храмі можуть перебувати лише священнослужителі, церковнослужителі та співаки. Під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви онлайн.

Водночас у синоді наполягають, що попри карантинні обмеження через коронавірус, богослужіння і діяльність священнослужителів повністю зупинити не можуть, а храми повинні залишатися доступними для особистого відвідування віруючих, втім із дотриманням санітарних заходів та соціальної дистанції.

Віруючим також рекомендують організувати вдома молитовний куточок і приділяти більше уваги особистій молитві. за потреби священник може відвідати віруючих удома чи в лікарні, дотримуючись карантинних заходів, зокрема вдома можна сповідати чи причащати. Для цього священник має використовувати одноразове взуття (бахіли) та санітарну маску, мити руки з милом і водою, використовувати дезінфікуючий засіб. Требник, епітрахіль, хрест і літургійний набір для Причастя хворих слід підтримувати у санітарній чистості. Якщо священник чи віруючий, до якого він прийшов, має симптоми коронавірусу, про це необхідно повідомити вище духовне керівництво та медиків.

Читайте також: Які храми Львова транслюватимуть службу онлайн. Оновлюється

Додамо, що у зв’язку з карантином УГКЦ також ввела нововведення та дозволила не ходити до церкви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!