Письменник Сашко Бойченко одужує після боротьби із раком шлунка

2204 0
Близько місяць ому у відомого есеїста, літературного критика, перекладача та педагога Олександа Бойченка лікарі діагностували рак. Його друзі одразу організували збір коштів. Нині, як повідомив на сторінці у Facebook Андрій Любка, письменника прооперували і він швидко одужує.
фото: pravda.if.ua

фото: pravda.if.ua

Андрій Любка пише, що отримав від Сашка Бойченка втішне повідомлення:

«Привіт, дружбани! От вам по-справжньому добра новина. Того рака на афіші ви вже, можна сказати, перемогли. Я, щоправда, залишився майже без шлунка, частини стравоходу і без селезінки, але взяті на біопсію лімфовузли виявились чистими. Тобто все зайве (може, трохи із запасом) мені видалили, а решта організму в порядку. Точніше, буде в порядку, коли все загоїться. Коротше, хімії не призначають, десь за тиждень обіцяють виписати».

Нагадаємо, видавництво «Книги – ХХІ» також долучилось до збору коштів на лікування Олександра Бойченка. Кошти, отримані від продажу книг Олександра, перераховували безпосередньо на його рахунок.

Довідка. Письменник, літературний критик, есеїст, перекладач, педагог Олександр Бойченко народився у Чернігові. З 2010 року: художній редактор декількох книг, автор шести збірок есе та кількох сотень публікацій у наукових і періодичних виданнях, перекладів на українську з польської та російської. Перший лауреат «Книжки року» у номінації найкращий медіакритик. Лауреат премії «Книжка року» («Щось на кшталт шатокуа», 2003 року).

В одному зі своїх текстів Андрій Любка характеризує Сашка Бойченка так: «…є в мене приятель – есеїст Сашко Бойченко. Він пише чудові, філігранні тексти, ювелірно в реченнях розставляє кожне слово, з двадцяти синонімів обирає той, який не лише точно передасть його думку, а ще й створить подвійне дно для читацького сприйняття. Він пише довго й ретельно, тому навіть його СМС-ки варто видавати окремою книжкою».

-

Опублікувала Наталія Середюк 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!