Сенат Чехії визнав злочини російських окупантів геноцидом українського народу

811 0
Сенат рішуче засуджує агресивну війну росії проти України.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

У середу, 11 травня, Сенат Чехії ухвалив постанову про визнання злочинів російської армії в Україні геноцидом українського народу. Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Читайте також: Геноцид в Україні може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової війни

«Чеський Сенат визнав злочини, які російська армія вчиняє в Україні, геноцидом Українського народу. У прийнятій постанові також міститься підтримка подальшого надання Чехією Україні зброї та отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС», – зазначив він.

Цим документом Сенат засуджує агресивну війну росії проти України, під час якої росія порушує міжнародні конвенції та міжнародне гуманітарне право.

Читайте також: «У Маріуполі відбувається справжній геноцид», – Глава УГКЦ

Нагадаємо, що Чеська Республіка поставила в Україну танки, системи залпового вогню, гаубиці та бойові машини піхоти для боротьби з російським вторгненням.

Латвія та Естонія першими у світі офіційно визнали дії росії в Україні геноцидом. Також Канада визнала геноцидом дії росії проти українців.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!