Що зміниться для бізнесу на час карантину. Деталі

4486 0
Підприємці отримають податкові послаблення на час карантину.
Фото: ЗІк

Фото: ЗІк

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №3220 про підтримку підприємців у період карантину через коронавірусну інфекцію Covid-19, пише Liga.net.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Із 1 березня до 30 квітня всіх ФОПів і тих, хто займається незалежною профдіяльністю звільнили від сплати ЄСВ, а також скасували штрафи і пеню за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, несвоєчасне подання звітності із ЄСВ. Також скасовували податки на комерційну нерухомість і землю.

Із 1 березня до 31 травня бізнес звільнили від основних штрафів і пені за порушення податкового законодавства, за винятком порушень зі сплати ПДВ, акцизів і ренти.

Із 18 березня до 18 травня ввели мораторій на документальні та фактичні перевірки бізнесу, а до 1 липня продовжили термін подання річної декларації про майновий стан і доходи. На три місяці відклали обов'язкове введення РРО для всіх категорій «спрощенців».

Крім того, законопроект звільняє громадян від штрафів і пені за прострочення виплат за споживчими кредитами з 1 березня до 30 квітня і вводить допомогу для тих, хто захворів на коронавірус і знаходиться в самоізоляції.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, з 12 березня по всій Україні запровадили карантин у зв’язку з розповсюдженням у світі коронавірусу. Всі навчальні заклади, включно з приватними, закрили на три тижні, до 3 квітня. Також в країні обмежили масові зібрання, зачинили ТРЦ і заклади харчування, а також обмежують роботу громадського транспорту.

Із 16 березня український кордон закрили на в’їзд для іноземців, а від сьогодні скасували всі міжнародні сполучення, натомість завтра скасовують залізничні перевезення всередині країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!