Швейцарія ухвалить аналогічні до Європейського Союзу санкції проти Росії

1172 0
Швейцарія запровадила фінансові санкції проти президента Росії Путіна, прем'єр-міністра Мішустіна і міністра закордонних справ Лаврова, які почали діяти негайно.

Швейцарія, нейтральна держава, ухвалить санкції Європейського Союзу проти росіян, причетних до вторгнення в Україну, і заморозить їхні активи. Про це заявив у понеділок, 28 лютого, уряд країни, передає Reuters.

«З огляду на тривалу військову інтервенцію Росії в Україну, 28 лютого Федеральна рада прийняла рішення прийняти пакети санкцій, введених ЄС 23 і 25 лютого», – йдеться в повідомленні уряду.

Читайте також: Польща на кордоні відкриває пункти прийому біженців з України

Швейцарія також запровадила фінансові санкції проти президента Росії Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова, які почали діяти негайно.

«Швейцарія підтверджує свою солідарність з Україною та її народом, вона доставлятиме допомогу людям, які втекли до Польщі», – додають в уряді.

Нагадаємо, що комітет міністрів Ради Європи у п’ятницю, 25 лютого, вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. Крім того, Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Йдеться про обмеження РФ працювати з головними світовими валютами, замороження рахунків чотирьох російських банків, зокрема ВТБ, персональні санкції проти оточення Путіна та зупинку інвестицій в Росію. 

Також додаємо, що виконавчий комітет Ліги чемпіонів УЄФА на позачерговому засіданні 25 лютого прийняв рішення перенести фінал Ліги чемпіонів сезону-2021/22 з російського Санкт-Петербурга до французького Парижа. 

Водночас в Україні Нацбанк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!