Сьогодні християни відзначають Введення у храм Пресвятої Богородиці

1407 0
Це велике християнське богородичне свято. Інша назва цього свята – Третя Пречиста.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 4 грудня, християни східного обряду відзначають свято Введення в храм Пресвятої Богородиці (Третя Пречиста), що належить до 12-ти великих неперехідних, тобто нерухомих, свят православної церкви.

Читайте також: У християн східного обряду розпочинається різдвяний піст

Це свято, як і свято Різдва (Друга Пречиста) й Успіння Божої Матері (Перша Пречиста), засноване на традиціях церкви та на апокрифах. У календарному циклі українців це свято завершує осінній сезон і починає зимовий.

Батьки Діви Марії довго не мали дітей. Подружжя було в розпачі й дало обітницю присвятити народжену дитину служінню Богу. І народилася в них донечка Марія. Коли дівчині виповнилося три роки, її одягли в найкращий одяг і привели до Єрусалимського храму.

Первосвященик зустрів її в храмі та повів у святая святих, у те приміщення, до якого з усіх людей лише сам ходив з очисною жepтовною кpoв’ю. Від цього дня дитина жила в храмі аж до свого заручення з праведним Йосипом.

Читайте також: Офіційно. В Україні запровадили вихідний на Різдво 25 грудня

Глибокою таємницею покрите земне життя Богородиці від дитинства до вознесіння на Небо. Сокровенним було і Її життя в Єрусалимському храмі. Але в Церковному переказі збереглися відомості про те, що під час перебування Пречистої Діви в Єрусалимському храмі вона виховувалася в товаристві благочестивих дів, старанно читала Священне Писання, займалася рукоділлям, постійно молилася і зростала в любові до Бога.

Нагадаємо, на честь свята деякі храми Львова відзначають престольний празник.

 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!