Політична реклама

Соціологи назвали улюблені пісні українців

1800 0
Найулюбленішою піснею українців є «Червона рута» у виконанні Софії Ротару.

Рейтинг найулюбленіших пісень українців очолюють україномовні пісні, однак загалом серед  улюблених більше половини становлять російськомовні, твердять соціологи.

Найбільш популярними виконавцями є Софія Ротару та Алла  Пугачова . У репертуарі Ротару найпопулярнішою піснею є  «Червона рута», серед пісень Пугачової –  «Миллион алых роз» та «Айсберг».

Також популярними є  Стас Михайлов, Океан Ельзи, Григорій Лепс, Ані Лорак і Таїсія Повалій.

На Заході популярнішими, ніж у решті регіонах, є «Червона рута», «Хуторянка», «Ой, смереко». Мешканці центральних областей полюбляють пісні «Рідна мати моя», «Несе Галя воду», «Всё для тебя».  

На півночі люблять «Ой, у вишневому саду», «Ніч яка місячна», мешканці Сходу і Донбасу частіше інших обирали пісні «Катюша», «Ой, мороз, мороз.

У Південному регіоні натомість люблять такі пісні як «Айсберг», «Лаванда», «А белый лебедь на пруду».

Зі збільшенням віку зростає популярність таких пісень, як «Червона рута», «Катюша».. Сучасні пісні «О Боже, какой мужчина», «Белые розы», «Шарманка» є улюбленими серед молодого покоління та людей середнього віку.

У структурі улюблених пісень українців більшість (53%) російськомовні, 39% – україномовні, 8% – іноземні.

Майже половина улюблених пісень українців (48%) припадає на популярні, 16% – на народні, 11% – рок, 10% – шансон. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!