Спомини за Юрієм Шухевичем та українська мова – у рейтингу найпопулярніших. Підсумки доби

1126 0
Нині 11 грудня та 291 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Bukinfo

Фото: Bukinfo

Ситуація на фронті: У Німеччини немає вільних систем Patriot, а ті що надійдуть до Польщі, є частиною системи колективної оборони НАТО.

«Два дні тому ми домовилися, що відправляємо групу військових Німеччини до Польщі для вивчення локації, де можуть бути розміщені системи Patriot. Ми віддані захисту безпеки Польщі, тому пропонуємо розгорнути системи Patriot на східному фланзі НАТО», – пояснив, чому ЗРК не поїхали в Україну державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер.

За даними Генштабу ЗСУ (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Новоселівське, Андріївку, Червонопопівку, Житлівку, Серебрянське і Білогорівку Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Підгородне і Бахмут – Донецької.

Ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 3 пункти управління та 3 райони зосередження особового складу, озброєння і техніки окупантів.

На окупованій території Луганської області росіяни проводять обшуки у закладах освіти. Метою є знищення книжок українською мовою та матеріалів, що містять символіку України.

Читайте також: Батько загиблого військового зі Судової Вишні купив «швидку» за отримані виплати. Вирішив, щоб син і далі, навіть після смерті, був прикладом для інших і допомагав своїм побратимам на фронті.

Благодійність для ЗСУ: Студенти дизайнери зібрали у Львові понад 100 тисяч гривень для ЗСУ. Аби допомогти армії було створено понад 70 унікальних дизайнерських робіт. Серед них: твори графіки та живопису, прикраси, наплічники, екоторбинки.

Читайте також: Бенксі продасть 50 своїх малюнків і передасть гроші на допомогу Україні. Кожен екземпляр покладений у дерев’яну раму та унікальний, оскільки подряпини на кожен принт він наносив окремо – за допомогою ножа для піци;

Акцент дня: Завжди мріяв про Незалежність України. Спомини про Юрія Шухевича. 10 грудня Львів попрощався з Героєм України, членом Української Гельсінської групи, дисидентом і народним депутатом України Юрієм Шухевичем – сином легендарного головного командира УПА Романа Шухевича. Він відійшов у вічність на 90 році життя 22 листопада в лікарні Мюнхена, де перебував на лікуванні. Tvoemisto.tv зібрало факти про його життя та поговорило про нього з членами родини.

Цитата дня: «Як зараз бачу усміхненого Юрка, який іде подвір’ям Святоюрського собору. Він одразу припав мені до душі. Ми дуже швидко порозумілися, бо в нас були одні цінності й одне виховання. Він був направду дуже добрий. Це для всіх інших Юрко був серйозний, а вдома – дуже лагідний. Пам’ятаю, як він розповідав казки онуці та допомагав готувати на Різдво» (Леся Шухевич про те, як побачила Юрія вперше.)

Ключові події:

1. Українська мова підскочила на 20 позицій у рейтингу найпопулярніших у світі. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну понад 1,3 млн користувачів у світі почали вивчати українську мову на знак солідарності;

2. Рада ЄС погодила допомогу Україні в розмірі 18 мільярдів євро. Рішення прийнято попри намагання його заблокувати Угорщиною;

3. У Херсон повернули світло і тепло. Також за кілька місяців зведуть міст на «дорозі життя» – Миколаїв – Херсон;

4. Одещина: на відновлення світла потрібно 3-4 місяці. Загалом в області цілодобово працює 206 бригад;

5. На неділю у Львові синоптики прогнозують мокрий сніг та ожеледицю. Усіх учасників дорожнього руху закликають зважати на прогноз погоди й бути обачними;

Мандрівки Львовом: Там, де старовинний храм. Історія незвіданої вулиці у середмісті Львова. У своїй історії вулиця Ужгородська мала багато назв, але до наших днів точні відомості дійшли тільки від 1840 року.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!