Стадіон-губка. У Львові відремонтували шкільний стадіон за новітньою методикою

4004 0
Під час реконструкції стадіону школи № 40 у Львові застосували спеціальну систему дренажу, вона дозволяє не спускати дощівку в каналізацію
Фото ГО "ПЛАТО"

Фото ГО "ПЛАТО"

У Львові відреконструювали стадіон школи № 40, що на вулиці Любінській за новітньою методикою, яка передбачає дещо інший підхід у зборі дощових стоків. Більша частина опадів затримується там, де випадає - у природній екосистемі. Це зменшує навантаження на каналізаційну мережу та покращує екологічне становище у районі. Про це інформує ГО «Плато».

Читайте також: У Львові петиція про боротьбу з негодами набрала необхідні 500 голосів

Стадіон школи № 40, що на вулиці Любінській, 93 Б вдалось відновити завдяки громадському бюджету та активності мешканців. Активіст та голова ГО «Інститут розвитку», Володимир Баб’як каже, що територія де розміщений стадіон є болотяниста, а відведення надлишку води до загальноміської каналізації з технічних причин виявилось неможливим. Так з’явилася ідея використання біодренажів – заглиблень у ґрунті, що пошарово заповнюються піскосумішшю, геоволокном та щебенем, утворюючи таким чином в рази кращу за проникністю поверхню, що дозволяє швидко поглинати дощівку та затримувати її в екосистемі.

Застосували такий дренаж вздовж бігових доріжок, а також під футбольним полем. Стадіон відновили два роки тому, вода там не застоюється, а ґрунт навколо швидко стає сухим, навіть після інтенсивної зливи. 

Нині за спеціальним графіком поле орендує футбольний клуб, за що школа отримує додаткове фінансування на власні потреби.  Все це робить стадіон на подвір’ї школи №40 одним із найкращих шкільних стадіонів Львова та може стати свого роду заохоченням для наслідування іншими.

Нагадаємо, у Львові може з’явитись новий екоквартал з бетонними ваннами для дощівки і будинками для кажанів. У мікрорайоні Підзамче планують облаштувати експериментаьний екологічний квартал, у якому спробують втілити сучасні методи відводу дощівки – зеленні дахи та перехоплюючі водойми.

Tvoemito.tv підготувало матеріал про підтоплення у Львові. У ньому йдеться про причини і можливі рішення цієї проблеми. Детальніше за посиланням.

Ілюстрації від ГО "Плато"

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!