Судову справу щодо забудови у парку «Знесіння» затягують. Нові деталі

2999 0
Апеляційний господарський суд Львівської області сьогодні, 27-го березня, мав розглянути скаргу ТзОВ «Архібуд» на заборону їм проводити будівельні роботи та арешт земельної ділянки на Довбуша,15.
стоп-кадр із відео (соцмережі)

стоп-кадр із відео (соцмережі)

Засідання розпочалося без представників забудовника – вони не з’явилися. Як оголосила головуюча суддя Ганна Якімець, від представників «Архібуду» надійшло клопотання відкласти розгляд апеляції через те, що вони перебувають у відрядженнях та зайняті в інших судових справах. Усі присутні зауважили, що це затягує процес і погодилися з думкою прокурора Василя Майорчака: «ТзОВ «Архібуд» має чотирьох представників, то якщо одні зайняті в засіданні, справу могли передоручити іншому. Це не є підставою для перенесення засідання».

Коли ж суд уже вирішив розглядати скаргу забудовника без його участі, у залі з’явився чоловік, котрий представився представником «Архібуду». На уточнення журналістів він відмовився називати своє ім’я. Чоловік заявив, що має довіреність представляти інтереси компанії, але тільки-но її отримав і не мав змоги ознайомитися із матеріалами справи. Тому просив відкласти розгляд. Він також сказав, що справи інших представників були призначені раніше, ніж сьогоднішнє засідання щодо «Знесіння». А про те, що засідання відбудеться 27-го квітня було відомо понад тиждень.

Попри одностайні заперечення інших сторін, колегія суддів вирішила відкласти розгляд на 30-те березня. Це останній день, передбачений процесуальними строками на розгляд апеляції.

Читайте також: Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?

Активістів, які з 24-го березня пікетують приміщення суду та майже місяць цілодобово чергують біля будмайданчику, це обурило. Зокрема голова ГО «Ідея нації» Остап Стахів вийшов перед колегією і закликав активістів не покидати залу засідання.

«Якщо не забезпечити ознайомлення з матеріалами справи, це є підставою для скасування вищою інстанцією», – пояснила Наталія Сікевич, голова ГО «Правозахисний центр імені генерала УНР Володимира Сікевича», який бере участь у процесі як третя особа. Це вгамувало емоції, а активісти почали покидати залу засідання.

Нагадаємо, 31 березня Господарський суд Львівської області має розглянути законність договорів, на підставі яких «Архібуд» почав будівництво.

Детальніше про судову справу та конфлікт забудовника й активістів читайте тут: Готель під Лисою горою: будівництво на Знесінні зупинили, та чи повернуть землю?

Підготувала Зоя Красовська,
фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!