Тільки 3% львівських підприємців легко вести бізнес під час великої війни. Дослідження

1092 0
Для порівняння, минулого року умови ведення бізнесу як сприятливі оцінювали 24%.
Фото: "Прогрес"

Фото: "Прогрес"

56% львівських підприємців стверджують, що рівень розвитку бізнес-клімату в регіоні задовільний, 41% говорить, що їм складно вести бізнес, і тільки 3% вважають, що легко. Про це йдеться у третьому щорічному опитуванні місцевого бізнесу Європейської бізнес-асоціації.

Для порівняння, минулого року умови ведення бізнесу як сприятливі оцінювали 24%. Загалом львівські підприємці оцінили умови ведення бізнесу найвище з усіх регіонів.

Читайте також: На Львівщину переїхала компанія з виробництва матраців, яка планує розширюватися

Серед актуальних проблем бізнесу підприємці західного регіону виділяють труднощі з логістикою, зниження купівельної спроможності населення та труднощі з бронюванням співробітників від мобілізації. В планах компаній до кінця поточного року – підтримувати діяльність в умовах воєнного стану, диджиталізувати бізнес-процеси та скоротити видатки бізнесу.

Втрати свого бізнесу за час воєнного стану 63% оцінюють до 50% від доходів, а 19% – понад 50%. Тільки 12% підприємців не зазнали втрат, а 6% вдалося отримати прибуток.

Читайте також: Релоковані на Львівщину підприємства можуть отримати мікрогранти. Що пропонують

Додамо, що опитування проводили з 15 серпня до 21 вересня включно, участь у дослідженні взяли представники 90 компаній із регіональних офісів Європейської бізнес асоціації.

Ольга Коваль

Інфографіка: ЄБА

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!