У будинку Богдана Дубневича під час обшуків вилучили IPhone та флешку з контактами Кучми

7823 0
Компанії Богдана Дубневича підозрюють у махінаціях із закупівлею газу, через яку держава зазнала понад 1,4 млрд грн збитків.
Фото: 24tv

Фото: 24tv

Під час обшуків у будинку Богдана Дубневича НАБУ вилучило флешку з «контактами Кучми», договорами дарування великих сум та IPhone XS. Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: НАБУ перевірить статки нардепа Богдана Дубневича

Суд розглядає справу проти двох компаній колишнього нардепа – «Енергія – Новий Розділ» та «Енергія – Новояворівськ», – які підозрюють у махінаціях з закупівлею газу, через яку держава зазнала понад 1,4 млрд грн збитків.

Під час обшуку будинку Богдана Дубневича детективи НАБУ вилучили мобільний телефон iPhone XS, у якому знайшли листування в месенджерах та електронною поштою з різними абонентами. Також детективи вилучили флешку, яку приєднували до компʼютера за допомогою пристрою для блокування запису у режимі «Тільки для читання» без можливості записувати на носій. На флешці правоохоронці знайшли папку Contacts, у якій був файл, підписаний як «Кучма.сontacts», що містив містив номер телефону і дату створення.

Також під час обшуків у будинку екснардепа виявили договір дарування коштів, укладені між членами родини Дубневичів і розписки про отримання коштів. Суд заарештував флешку, мобільний телефон та знайдені під час обшуків документи.

Читайте також: Ярослав Дубневич переміг на мажоритарному окрузі біля Львова

Нагадаємо, 29 жовтня у будинку Богдана Дубневича в Зубрі НАБУ провели обшуки. Тоді на своїй сторінці у Фейсбук брат Богдана Дубневича Ярослав Дубневич написав, що обшуки проводять й у його дітей. Обшуки він назвав психологічним тиском і показухою.

Додамо, що самого Ярослава Дубневича підозрюють у розкраданні 93 млн грн через закупівлі «Укрзалізниці». Із нього зняли депутатську недоторканність та оголосили підозру. Втім його випустили з СІЗО під заставу у майже 100 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!