У день усіх жінок у Львові проведуть акцію підтримки Савченко

2426 0
У Міжнародний жіночий день, 8-го березня, громадські організації проведуть у Львові акцію підтримки Надії Савченко «Свободу Надії».
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

О 12:00 годині львів'яни вийдуть до пам'ятника Тарасу Шевченку, аби висловити протест проти кримінальної справи та незаконного утримання українки в Росії. Після цього вони організують ходу до російського консульства, де вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої.

Ініціаторами акції є міжфракційне депутатське об'єднання «Рівні можливості», однак до його проведення у Львові долучаться низка громадських організацій, серед яких і «Центр «Жіночі перспективи».

Акція відбуватиметься одночасно у Львові та Києві. Формат протесту ще уточнюють.

«Українські жінки хочуть бачити депутата Надію Савченко у Верховній Раді, а не за ґратами, у в'язниці російського Сибіру. Народні депутати України, члени уряду, діячі культури, журналісти, правозахисники, представники міжнародних організацій та громадськість об’єднаються аби висловити свою підтримку Надії Савченко та вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої»,  –  йдеться у повідомленні на офіційній сторінці депутатського об'єднання «Рівні можливості» у Facebook.

Нагадаємо, поетка Маріанна Кіяновська голодувала 24 години задля підтримки української льотчиці Надії Савченко, яку силоміць утримують в російській в’язниці більше двох років.

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!