Обшуки на тютюновій фабриці на Львівщині та новий проєкт «Твого міста» про Київ. Підсумки доби

959 0
Нині 7 березня та 377 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Finclub

Фото ілюстративне: Finclub

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 09:09, відбій 10:48. Відбувся зліт МіГ-31К вкс рф.

Ситуація на фронті: Президент Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, ключовою темою була оборона Бахмута. Учасники заслухали доповіді командувачів оперативно-стратегічних напрямків щодо ситуації на фронтах. Особливу увагу приділено обороні Бахмута. Оцінюючи хід операції, Зеленський запитав головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського про подальші дії на цьому напрямку. Обидва генерали висловилися за продовження операції та посилення позицій у Бахмуті.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля окупанти зосереджують на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили на них понад 140 атак противника.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 23 удари по районах зосередження ворога, а також удар – по його ЗРК. Також уражено пункт управління, 2 засоби ППО, артилерійський підрозділ, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію окупантів. Окрім того знищено 11 «Шахедів», 8 дронів різних типів та літак Су-25.

Читайте також: У Чорнобильській зоні військові укріплюють оборонні рубежі на випадок атак із півночі. Почали розбудовувати опорні пункти та укріплення.

Та: Розстріл українського полоненого за слова «Слава Україні». Що відомо. Наразі невідомо, де і коли саме це відбулося.

Акцент дня: «Сталеве білченя». Віталій Портников про історію Києва, яка завжди попереду. Медіахаб «Твоє місто» запускає проект «Мій Київ» – дискусію відомих публіцистів, істориків, письменників, журналістів, інтелектуалів, митців про Київ: яким містом він був до вторгнення росії, що формує його образ, як історія Києва впливає на його майбутнє та яким може бути його розвиток. Першим свою історію Києва розповідає журналіст та публіцист Віталій Портников.

«…Усі попередні історичні події, які я вважав головними, були лише передмовою до справжньої історичної драми, до битви за Київ, до балістичних ракет і дронів, які обстрілюють моє рідне місто, до нерозуміння того, що буде зруйноване, а що вціліє, яким узагалі буде Київ після цієї шаленої війни. Але тепер я остерігаюся говорити, що триває головна історична подія в долі мого міста та моїй власній долі. Тому що я вже зрозумів, що історія в Києві завжди попереду тебе».

Ключові події:

1. Уряд затвердив нового керівника НАБУ. Хто ним став. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль рекомендував призначити Семена Кривоноса і уряд підтримав таке рішення.

Читайте також: Після Олега Шахрая Львівська митниця отримала нового очільника. Ним став Андрій Кузнік, який до цього був начальником Рівненської митниці.

Та: Керівник Львівського відділення фонду держмайна звільнився з посади. Владислав Калинець був на цій посаді протягом 3 років;

2. БЕБ провела обшуки на тютюновій фабриці на Львівщині. «Службові особи товариства підозрюються у виготовленні, зберіганні тютюнових виробів, що не оклеюються марками акцизного податку», – йдеться у повідомленні.

Згодом голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев повідомив, що на складі знайшли 1,6 млн пачок сигарет без акцизної марки. У податках – це несплата на 85 млн грн;

Читайте також: Суд арештував активи Козака і Медведчука, записані на пенсіонерку зі Львова. Львівʼянка Ольга Куць значиться бенефіціаркою фірм, які володіли землею і нерухомістю в Києві;

3. «8 березня не має жодного стосунку до радянського союзу», – Оксана Кісь. У застосунку «Дія» провели опитування щодо статусу 8 березня в Україні. За його результатами, близько 1,3 млн (майже 62%) користувачів проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним. Водночас, як зазначав історик, ексочільник Інституту Національної пам’яті Володимир В’ятрович у коментарі Tvoemisto.tv, вихідний формат, який запровадили у срср, викорінив правозахисний зміст цього дня;

4. Кількість хворих у модульному містечку на Сихові знову зросла. Станом на вчора їх було 41. Серед них – 22 дітей до 17 років. В інфекційній лікарні перебуває 11 хворих. На лабораторні дослідження відправили 19 проб зразків харчових продуктів, з яких готувався в обід, проби питної води, змиви зі всіх поверхонь, зразки для обстеження від працівників.

Читайте також: У Львові провідні медики США проводитимуть безкоштовні консультації для дітей. Це триватиме з 20 до 25 березня;

5. Українські книжкові новинки. Що почитати у 2023. Tvoemisto.tv підготувало підбірку книг українського виробництва, які вийшли у цього року.

На цю ж тему: У Львові надрукували та озвучили ще 360 книг для незрячих дітей. Книги розіслали адресно незрячим дітям у різні куточки України.

Погода у Львові: Львів’ян попереджають про мороз і сніг. Прогноз погоди на тиждень. 7 березня –хмарно з проясненнями. Вночі – мокрий сніг та сніг, а вдень невеликі опади. Температура вночі 0 – 5° морозу, вдень 3 – 8 тепла. 8 березня – хмарно з проясненнями. Уночі від 1° морозу до 4°тепла, вдень 6 – 11° тепла. 9 березня знову хмарно. З опадів – дощ та мокрий сніг. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 2 – 7° тепла. 10 березня уночі невеликий сніг, вдень без опадів. Температура від 4° морозу до 6° тепла. 11 березня удень дощ. Температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 5 – 10° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!