Київ

У Києві за систематичне вчинення домашнього насильства засудили чоловіка

1012 0
Тривалий час він ображав та бив свою колишню дружину.
ФОТО: STYLE.IT

ФОТО: STYLE.IT

У Києві за систематичне вчинення домашнього насильства засудили 65-річного чоловіка. Він тривалий час ображав та бив свою колишню дружину. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Відомо, що вперше сусіди викликали правоохоронців через сімейну сварку у квартирі на проспекті Лісовий наприкінці 2021 року. Тоді мобільна група з протидії домашньому насильству склала на кривдника адміністративні протоколи за статтею 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згодом суд ухвалив обмежувальний припис, заборонивши чоловіку шість місяців наближатися на 100 метрів до місця проживання та роботи постраждалої особи.

Читайте також: у Києві поліцейські попередили бійку підлітків з «ЧВК Редан». Що про них відомо

Проте той проігнорував рішення суду й повернувся до квартири, де продовжив вчиняти домашнє насильство. Після цього слідчі розпочали вже кримінальне провадження та повідомили чоловіку про підозру за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Деснянський районний суд Києва засудив зловмисника до року позбавлення волі, з іспитовим терміном один рік. Наразі колишнє подружжя проживає окремо.

Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!