У львівському ліцеї №45 заявляють про наклеп і спростовують інформацію про зв’язки з Росією

15623 4
Батьки учнів звернулись до правоохоронних органів.
Фото: сайт ліцею №45

Фото: сайт ліцею №45

Минулої п’ятниці, 8 лютого, львів’янин Андрій Сивохіп, член Української Галицької партії, на своїй сторінці у Facebook опублікував допис про львівський ліцей №45. За його словами, у школі проводять круглі столи на тему українсько-російської співдружності та підтримують зв’язки з Росією.

У ліцеї, де навчання ведеться російською мовою, обурені такими заявами, спростовують цю інформацію та вимагатимуть вибачення від автора допису. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла директорка ліцею Наталія Мельник.

«З цим буде розбиратись поліція. Жодних круглих столів чи інших заходів або зв’язків з Росією ми не маємо. Так, це було, але вже роки і роки тому. Директора Кравченка, про якого згадують в дописі, немає вже шостий рік. Я шостий рік директорка в цій школі і за цей час нічого подібного у нас не було, бо наше життя розділилось до і після подій в Україні 2014 року», – каже вона.

Читайте також: В – відповідальність: чому неповнолітній залишився сам на кордоні

За її словами, батьки учнів у суботу, 9 лютого, звернулись із заявою і дописом Андрія Сивохіпа до поліції і на гарячу лінію СБУ.

«Це вже не вперше. Щойно вибори міського голови наближаються, як починають згадувати нас, і ніби нас мер підтримує показово. Ми всі громадяни України. Ми більше за інші школи не маємо. Частину того, що є в школі, робили батьки, а кошти нам виділяють, як всім», – додає Наталія Мельник.

Вона зазначає, що Андрій Сивохіп «забув» сфотографувати головний фасад школи, де розміщений український прапор, меморіальна дошка загиблому бійцю – колишньому учню школи, та слова Івана Франка. Вона наголошує на патріотичних та благодійних акціях, що їх проводить школа. Про них можна дізнатись на сторінці школи у Facebook або на сайті навчального закладу.

«У нашій школі навчаються діти 20-ти національностей – і вірмени, і азербайджанці, і євреї, й інші. Є багато переселенців. У нас високі рейтинги серед шкіл Львова, наші діти є переможцями різних олімпіад, зокрема – з української мови, якою, літературною, володіють», – додає директорка.

Читайте також: Інформація про побиття учня у львівській школі виявилась неправдивою

Вона каже, що особливо її зачіпають коментарі під дописом, де «доброзичливці» пишуть про те, що школу треба «спалити, всіх розстріляти». Тому, зазначає Наталія Мельник, буде вимагати вибачення від автора допису. На закиди про те, що в ліцеї немає жодного класу з українською мовою навчання, Наталія Мельник каже, що нещодавно управління освіти дало дозвіл на відкриття такого класу з наступного навчального року, у який набиратимуть першачків.

Олександра Бодняк


Читайте також:
9 Вересня, 2019 01:10
Ганна Позитивні коментарі пишуть проплачені люди. Насправді ситуація в школі жахлива. Там проводиться відверта антиукраїнська діяльність, у дітей виховують небажання вчити українську мову.
11 Лютого, 2019 16:17
Віктор Куликов Ця школа завжди мала дуже високий рейтинг по якості знань учнів! Не раз учні цієї школи були переможцями олімпіад з української мови! І не раз після перевірки завдань і визначення рівня написання завдань перевіряючі наголошували :" Знову москалики наших перемогли! "
11 Лютого, 2019 15:55
Маргарита В цій школі вчився мій брат, потім вчилась я. Мій випускний був в далекому 2015, мій батько - доброволець, який ще в 2014 пішов в АТО, був присутній на випускному, нічого, окрім шани, не було. Всі були на позитиві і були раді бачити українського воїна. Російської пропаганди за 11 років навчання я не бачила. Так, ми там спілкувались російською, але хіба це злочин? Давайте спочатку владу міняти, а не навчальні заклади.
Дурна стаття від дядька, який хоче трошки більше рейтингу. Журналістів також можна зрозуміти, бо це їх хліб. Шкода, що люди з таких "новин" мають негативну думку про ліцей.
11 Лютого, 2019 15:48
Петро Живу в цьому районі. Колись всі знали шо 45 - то російська школа, бо багато дітей які говорили російською вчилися в ній були з інших районів. Яка зараз ситуація в школі нічого сказати не можу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!