У Львові громадські активісти перевірили інфраструктуру зупинок громадського транспорту: результат

2380 0
Активісти у Львові вирішили перевірити, чи відповідають зупинки громадського транспорту у місті усім необхідним вимогам державних стандартів, та як міська влада планує в 2016 році виправляти наявні недоліки.
Фото: myvin.com.ua

Фото: myvin.com.ua

Причиною для такої перевірки від активістів ГО «За якісний транспорт» стало те, що наприкінці 2016 року у Львові має відбутися конкурс на міські автобусні маршрути. Тож для нового конкурсу є можливість внести певні зміни в умови, які будуть виставляти перед перевізниками. Одна з ідей, яку активісти хотіли б втілити, окрім електронного квитка, це переведення львівських автобусів з режиму руху «маршрутне таксі» в «звичайний» режим руху. Згідно Закону України «Про автомобільний транспорт» в режимі маршрутного таксі є лише дві фіксовані кінцеві, а по маршруту автобус може зупинятись будь-де, де це не заборонено правилами дорожнього руху (ПДР), відповідно графік для таких маршрутів розробляється лише для кінцевих зупинок. Із переведенням у звичайний режим руху автобусам дозволено зупинятись виключно на чітко визначених зупинках та відповідно на кожній з них мають бути графіки відправки по маршрутах.

Тож активісти вирішили перевірити, чи відповідає інфраструктура існуючих у місті зупинок громадському транспорту всім необхідним вимогам.

Читайте також: Маршрутки з центру Львова на Сихів курсуватимуть зі змінами: схема

«На жаль, змушені констатувати, що у переважній більшості випадків у місті не те, щоб місць для інформації про схему руху чи графік маршруту немає, а навіть не встановлені усі знаки, що вимагаються згідно з чинним ДСТУ, також доволі не частим явищем є розмітка», – зазначив активіст ГО «За якісний транспорт» Ростислав Васюта.

Після цієї перевірки активісти направили листи до районних адміністрацій, які є балансоутримувачами цих зупинок. Також кожен лист було продубльовано на відділення патрульної поліції Львова, адже воно перейняло контролюючі функції колишнього ДАІ за станом дорожніх знаків та можливостями складати адміністративні протоколи за порушення вимог державних стандартів та інших нормативно-правових актів в цій сфері.

Читайте також: Де і коли у Львові курсуватиме новий електробус?

На днях до ГО «За якісний транспорт» почали приходити відповіді від районних адміністрацій. Більшість з них скаржиться на відсутність фінансування на облаштування зупинок. Відтак активісти вирішили звертатися до профільних депутатських комісій, а саме із питань інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики та фінансів та планування бюджету для внесення змін в бюджет розвитку та виділення коштів на облаштування місць, якими більшість львів’ян користується щодня – зупинками. На жаль, поки що активісти не мають відповідей від поліції щодо складених протоколів по запитах та притягнених до адміністративної відповідальності осіб, що відповідають за облаштування зупинок.

Читайте також: У Залізничному районі Львова облаштують 10 зупинок транспорту

 Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!