У Львові громадський транспорт тимчасово від’єднали від системи GPS

2655 0
У зв’язку з тим, що у Львові мають намір покращити систему відстеження громадського транспорту через GPS, міські трамваї і тролейбуси тимчасово відключили від навігації. Наразі ІТ фахівці переносять інформацію з одного серверу на інший.
фото: theinsider.ua

фото: theinsider.ua

На початку травня інформація про рух електротранспорту по міських маршрутах зникла з сайту Львівської міськради. Немає такої інформації і на інших сайтах, які надають послуги GPS-навігації, та у додатках для смартфонів.

Через це пасажири не можуть відстежити час прибуття трамвая чи тролейбуса на потрібну зупинку. Разом з тим, навігація автобусів і маршруток працює.

Як розповів інженер ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила, відключення електротранспорту від GPS тимчасове і спричинене тим, що наразі фахівці покращують систему навігації міського транспорту. «На сайті Львівської міськради електротранспорт і автобуси завжди були на різних вкладках. Для прогнозування прибуття транспорту людині, яка стоїть на зупинці, потрібно було переключатися між електротранспортом і автобусами. Щоб не було двох окремих вкладок і щоб всі транспортні засоби були в єдиній системі, зараз підключаємо «Львівелектротранс» на інший сервер», – сказав Ігор Могила, пише zaxid.net.

За його словами, роботи з оновлення системи навігації триватимуть близько тижня. Відтак, наступного тижня весь громадський транспорт міста почне відображатися в єдиній системі на сайті міськради та в мобільних додатках. «Коли людина обере зупинку, в прогнозі прибуття будуть і трамваї, і тролейбуси, і автобуси», – зазначив Ігор Могила.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!