У Львові лікують маму з дочкою, яким після обстрілів у Краматорську ампутували ноги

11904 0
Вітчим на фронті, а 11-річний Ярослав допомагає доглядати за сестричкою та мамою.
ФОТО: ФБ АНДРІЙ САДОВИЙ/СКРІН З ВІДЕО

ФОТО: ФБ АНДРІЙ САДОВИЙ/СКРІН З ВІДЕО

Медики львівської лікарні надають допомогу сім’ї, яка постраждала під час ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську у квітні, де було близько 4 тисяч цивільних. Жінка втратила одну ногу, а дочка – дві. У лікарні їх доглядає 11-річний Ярослав. Про це йдеться у відео, що опублікував на своїй сторінці міський голова Львова Андрій Садовий.

Як пригадує мама Наталя, після ракетного обстрілу коли вона розплющила очі, то перше, що побачила, так це їхню тітку, яка вже лежала, а на ній свою доньку Яну. Жінка намагалася підвестися на ноги, але не могла.

Читайте також: «Бог залишив мене живою, тому мушу жити». Історія медсестри, яка підірвалася на снаряді

«Подивилася на свої ноги, потім на ноги доньки і помітила, що на ній немає кросівок», – каже Наталя. Страшні події того дня згадує і Яна.

«Хотіла встати на ноги, кудись втекти, знайти маму, брата, але не могла. Було дуже боляче. Коли подивилася на ноги, то розплакалась», – каже дівчинка.

У результаті матері та доньці ампутували нижні кінцівки. Чоловік Наталі на фронті, частина родичів залишилася у Донецькій області. У лікарні їм допомагає 11-річний син – він все подає, приносить, кличе медсестру, санітарку, за потреби – ходить у магазин.

Читайте також: До Львова з Бахмута доправили 15-річну дівчинку, яка керувала авто з простреленими колінами

Сім’я планує поїхати в Яремче, до сестри чоловіка, а згодом за кордон – на протезування. Куди повертатиметься сім’я після усього, ще не знають.

«Подруга Яни дзвонила і розповідала, що біля нас уже 6 будинків розвалені і згорілі. Туди не поїдемо, якщо там залишаться рашисти», – додала Наталя.

Нагадаємо, що історію 23-річної Оксани Баландіної, яка наприкінці квітня підірвалася на ворожому снаряді у Лисичанську, і в результаті чого їй відірвало обидві ноги та кілька пальців на одній з рук, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!