У Львові назвали сквер іменем Олега Лишеги

1739 0
Мова про наявний сквер в мікрорайонні Знесіння.
Фото з Facebook Олександра Ласкіна

Фото з Facebook Олександра Ласкіна

Львівська міська рада прийняла ухвалу про присвоєння назви скверу між вулицями Молочною та Потелицькою імені Олега Лишеги.

Мова йде про існуючи сквер, де також встановлений пам'ятний знак «Знесінчанам, загиблим за волю України».

Читайте також: Чого немає в Комплексній стратегії озеленення Львова

Нагадаємо, минулого разу сесія Львівської міськради погодила облаштування скверу на вулиці Кульчицької, 18. Ініціаторами ухвали були місцеві мешканці, які зареєстрували відповідну ініціативу в ЦНАПі, підписану понад 600 особами.

Читайте також: Помер поет Олег Лишега. 7 фактів з його життя

Довідка

Олег Лишега – перший український поет, якого було нагороджено премією ПЕН-клубу за поетичний переклад.

Вручення нагороди йому та його перекладачеві Джеймсу Брасфілду відбулося 15 травня 2000 року в Театрі Волтера Ріда в Лінкольн-центрі. 18 січня 2013 року було оголошено, що Олег Лишега став лауреатом премії «ЛітАкцент року — 2012» в номінації «Художня література» зі своєю збіркою «Великий міст».

Лишега перекладав українською твори Томаса Стернза Еліота, Езри Паунда, Девіда Герберта Лоуренса, Марка Твена, М. Лаурі, Генрі Девіда Торо, Сильвії Плат, Роберта Пенна Воррена та Джона Кітса.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!