У Львові обрали учнівські проекти, які змагатимуться за шанс удосконалити свою школу

4356 0
Конкурсне журі обрало ТОП-10 проектів, які пройшли у фінал Friendly School для своєї школи. Про це повідомили у відділі промоції міста Львівської міської ради.

«Friendly School» – це унікальний для України проект, адже втілюється лише у Львові. Відтак учні мають можливість реалізувати ідеї, які вони хочуть бачити у своїх школах. Цього року було дуже багато заявок з інших міст України. Але лише львівські школи мають таку можливість.

Цього року розглядалося 28 різних проектів, відповідно від 28-ми шкіл міста. До фіналу ввійшло 10 шкіл, учні яких протягом 10 днів пройдуть цикл тренінгів, які націлені на доопрацювання їхніх проектів. Після цього вони матимуть можливість зробити презентацію своїх проектів перед конкурсним журі 25 листопада і 1 грудня, за результатами голосування журі, буде вибрано ТОП-3 переможців, що будуть профінансовані з міського бюджету»,  –  зазначила Христина Мартиняк, координатор проекту.

Із 2 листопада усі учасники команд із ТОП-10 шкіл пройдуть тренінги для покращення своїх проектів. Серед тем – проектний менеджмент, дизайн, архітектура, мотивація та інші.

Читайте також: Від хоумскулінгу до змішаного навчання: чотири інноваційні шоли України

Після проходження тренінгів учні матимуть змогу доопрацювати свої проекти та зробити їхню презентацію вкінці листопада. І вже у грудні журі вибере ТОП-3 переможців, які будуть профінансовані.

Відзначимо, минулого року перемогу здобули: Friendly Boxes – школа-гімназія «Сихівська», проект «Радіо-рубка» – ЛАГ при Національному університеті «Львівська політехніка», проект «Креативний дитячий майданчик» від ЛССЗШ №81 ім. П. Сагайдачного.

Нагадаємо, прийом заявок на участі у проекті тривав з 1 вересня до 21 жовтня 2016 року.

ТОП-10 проектів:

1. Green Dream (школа «Євшан») – це еко-зона відпочинку серед бетонних стін без жодних гаджетів та Wi-Fi, лише живе спілкування.

2. Міні футбольне поле (ЛУПГ) – облаштування міні-футбольного поля на подвір’ї ЛУПГ.

3. Шкільна екосистема (СЗШ №23) – облаштування шкільного саду, городу, створення квітника, залучивши до цього учнів, батьків, вчителів та мешканців мікрорайону.

4. Створення рекреаційного простору (початкова школа ЗСШ «Лідер») – облаштування коридору 3 поверху школи розмістивши там відпочинкову та читальну зони, зону Wі-Fі, еко-зону та спортивний куточок.

5.  Friendly Relax Room 100 (СЗШ № 100) – організація у школі кімнати для згуртування учнівського колективу та відчуття власного куточку, як учительська у вчителів, з м’якими кріслами, зарядними пристроями, розетками, wi-fi, кулером для води та інші.

6. Стоп – смартфон, привіт – здоров’я (ЛЗ школа-інтернат №2) – створення на території школи тренажерного майданчика, на якому діти зможуть тренувати м'язи, загартовувати тіло та розвивати свою силу волі.

7. Затишна школа (СЗШ №32) – створення куточків відпочинку, розмістивши у шкільних коридорах лавки або дивани для активного спілкування, веселого і пізнавальному дозвілля у неформальній обстановці.

8. Літня сцена з зоною для відпочинку на подвір’ї музичної школи (Львівська державна музична школа №4) – облаштування шкільного подвір`я для проведення учнівських концертів.

9. Сходинки до знань (ССЗШ з поглибленим вивченням англійської мови №45 м. Львова) запропонувала ідею прикрасити сходи правилами, таблицями, схемами. Кольорове виконання такої ідеї допомогло б учням школи легко запам'ятовувати правила і полегшило б навчання.

10. Велоспорт  це круто! (НВК «Школа-ліцей “ОРІЯНА”») – облаштування вело-простору біля школи.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!