У Львові планують підсвітити будівлю Львівської копальні кави

3225 0
У Львові хочуть підсвітити будинок на Площі ринок, 10, де знаходиться Львівська копальня кави. Таку ідея ініціював ресторатор Андрія Худо. Один зі співвласників мережі ресторанів «!FEST» написав про це на своїй Фейсбук-сторінці.
фото: facebook.com/akhudo

фото: facebook.com/akhudo

‪ «#‎Друзі, є ідея зробити освітлення будинку на площі Ринок, 10 у Львові, де знаходиться Львівська копальня кави. Як вам такий варіант освітлення? Підтримуєте? Чи то таки зрада? ;)», – написав у Фейсбук Андрій Худо.

Варто зазначити, що сьогодні неяскравим заливним світлом підсвічують частину храмів, будинків і пам’ятників Львова, серед яких церква святого Юра, Оперний театр, Ратуша, Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла та ін. 

Щодо будинку на пл. Ринок, 10, то це будівля палацу Любомирських, побудована на місці кількох давніх кам’яниць, та пивниці, фундаменти яких походять з періоду ґотики. У 1744 р. їх поєднали за проектом архітектора Бернарда Меретина, який будував, зокрема, у Бучачі і Городенці, був автором проекту собору Св. Юра у Львові. У 1760 р. володарем став Станіслав Любомирський, що залучив до перебудов другого відомого архітектора – Яна де Вітта, що добудовував костел Домініканського монастиря. Над добудовами та оздобленням працювали Мартин Урбанік та скульптор Себастьян Фесінґер. Назву кам'яниця отримала завдяки князеві С. Любомирському, котрий сприяв її перебудові для власного житла 1760 року.Сьогодні будівля є зразком однієї з найкращих барокових житлових кам'яниць у Львові.

Читайте також: Все буде «!FEST»: Як львівська компанія будує світовий бренд

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!