У Львові просять уряд відкрити продуктові ринки

3625 0
Або дозволити вирішувати це питання місцевій владі.
Фото: dailylviv

Фото: dailylviv

Міський голова Львова Андрій Садовий каже, що звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та до головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка з проханням відновити роботу продуктових ринків.

Або ж, говорить Андрій Садовий, уряд має передати вирішення цього питання місцевій владі.

«Кожен міський голова дуже добре знає ринки свого міста і чого від них чекати. У Львові від початку карантину були жорсткі правила: порушуєш – закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей», – каже міський голова Львова.

Читайте також: У міськраді Львова прокоментували заяву про закриття продуктових ринків

Він додає, що власники продуктових ринків, продавці та фермери опинились у складній ситуації, адже товари швидко псуються. Водночас і покупці залишені без вибору і мають витрачати більше.

Із 16:00 18 квітня у Львові закрили усі ринки. Таке рішення ухвалила міська комісія з питань ТЕБ і НС, а раніше – обласна комісія та уряд.

Ринок «Шувар» і надалі працює, оскільки, за словами керівниці львівського штабу з боротьби з коронавірусом Галини Слічної, він належить до оптових ринків.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!