У Львові розпочали будівництво IT-House. Деталі

4561 1
18 місяців – саме такий термін відвели у Львівському ІТ Кластері на будівництво будинку для працівників ІТ-сфери. В суботу, 31 жовтня, на місці майбутньої багатоповерхівки було закладено капсулу часу та освячено землю під будівництво.
Фото: itcluster.lviv.ua

Фото: itcluster.lviv.ua

Як розповів керівник Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський, ідея такого будівництва виникла два роки тому. Вже невдовзі міська рада виділила земельну ділянку під будівництво на вулиці Студинського. Після цього розпочався процес проектування будинку. Відповідно до нього, в будівлі розміщуватимуться 72 квартири. Новобудова матиме великі балкони для зон відпочинку.

Також у будинку буде серверна, кімната для зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, тераса (на даху), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб із часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.

Відтак в суботу було офіційно розпочато будівництво. В капсулу часу, яку закопали на будівельному майданчику, вклали лист до ІТ-шника майбутнього. Інформацію розмістили на флешці.

Міський голова Львова Андрій Садовий та віце-президент комапнії SoftServe закопують капсулу часу на місці будівництва IT-House

Навколо будівельного майданчика встановили вебкамери, щоб будь-хто міг спостерігати, як триває процес будівництва.

Як зазначив Степан Веселовський, такий проект є корисний для міста, адже він визначає планку будівництва якісного житла у Львові.

Однак придбати такі квартири можуть лише ті, хто є працівниками компанії, які входять в Львівський ІТ Кластер. Сам проект реалізовується за принципом кооперативного будівництва. Усі охочі придбати житло стають учасниками житлово-будівельного кооперативу, вносять оплату за квартиру визначеними частинами протягом періоду будівництва житла. Проект є неприбутковим, квартири продаються за собівартістю. Відтак вартість житла становить 555 доларів США за кв. м. Відтак, із 72 квартир вільними залишилися менше 20.

Проект IT-House

Однак на цьому у Львівському ІТ Кластері не збираються зупинятися. Адже у Львові налічується понад 15 тис. працівників, які працюють у сфері високих технологій, і будинок на 72 квартири не вирішить питанням із житлом. Відтак вже невдовзі інші будинки для працівників ІТ-галузі планують збудувати і в інших районах Львова. Де саме – поки не розповідають. Однак Степан Веселовський та віце президент компанії SoftServe Олег Денис запевнили, що будувати «ІТ-селище», де всі будинки будуть в одному місці, вони не планують. Адже такі будинки в різних районах міста дають розвиток інфраструктури навколо них.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
2 Листопада, 2015 14:11
Коломієць Забагато слів "відтак"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!