У Львові стартує реконструкція вулиці Садової: проблеми, деталі. Візуалізація

5713 1
Із наступного тижня у Львові стартує ремонт вулиці Садової. Роботи триватимуть приблизно півроку. Раніше підприємці, які мають тут офісні та виробничі приміщення, висловили стурбованість, що ремонт заважатиме доїзду до їхніх будівель. Сьогодні, 23 червня, власники та представники цих підприємств зустрілися з чиновниками Львівської міської ради та головою правління компанії-підрядника, аби обговорити деталі ремонту й перекриття вулиці.
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

На вулиці Садовій розташовані як житлові будинки, так і приміщення різних компаній. «Загалом на цих підприємствах працює більше тисячі людей, – каже Роман Зафійовський, директор ТзОВ «Компанія «Сервіс Центр». – Це такі великі компанії, як SoftServe, швейна фабрика «Лаура» та багато інших менших підприємств з 10-50-ма робочими місцями».

офіс ІТ компанії SoftServe на вулиці Садовій, 2а

За словами Романа Зафійовського, три місяці тому підприємці написали звернення до міського голови, де поцікавилися, чи в проекті й планах проведення ремонту передбачено шляхи під’їзду до офісних та виробничих приміщень на вулиці Садовій, а також зазначали, що готові долучитися до спільного обговорення.

«За три місяці з часу нашого звернення ніхто з нами не зустрівся до сьогодні і навіть не звернув на нас уваги. Через ремонт вулиці частина підприємств буде змушена закритись у зв'язку з відсутністю доїзду. Маємо тепер велику проблему, адже ремонт буде тривати до кінця року. Зрозуміло, що бюджет міста втратить від цього, – говорить Роман Зафійовський. – Можна було б ще в тендерних умовах передбачити облаштування смуги тимчасового руху. Міжбудинкова ширина дозволяє це зробити. Або ж робити ремонт у два етапи по половині вулиці».

Читайте також: У центрі Львова ремонтують декілька вулиць. Перелік

Виконавцем робіт є компанія «ВАТ Шляхове ремонтно-будівельне управління №65», яка перемогла під час тендеру. На зустрічі з підприємцями була присутня голова правління цієї компанії Леся Магера. Вона розповіла, що ремонтувати вулицю, перекриваючи її по частинах, – неможливо.

За словами Лесі Магери, дорогу на вулиці Садовій не будуть перегороджувати блоками. Завтра, 24 червня, тут розпочнуть встановлювати необхідні дорожні знаки, поступово територію відмежовуватимуть сіткою, а з понеділка розпочнуть роботи з облаштування дощової каналізації. Упродовж перших двох тижнів саму дорогу не ремонтуватимуть, тому доїзд до підприємств на цей час буде забезпечено.

Як повідомив під час зустрічі Юрій Голець, начальник управління житлового господарства ЛМР, загалом ремонтні роботи триватимуть приблизно півроку, але через 2-3 місяці, за його словами, вулицею знову зможе їздити транспорт.

«Зараз ця вулиця в аварійному стані, і вона ненормована. Там порушені всі норми ДАБІ і безпеки. Вона завузька, так ще й посередині стоїть делініатор. На ній немає місць для паркування. Вона не служить мешканцям», – зазначив раніше у коментарі Tvoemisto.tv Олег Шмід, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор».

джерело: сайт ЛМР

Згідно з проектом, на вулиці Садовій після реконструкції має з’явитися нове асфальтне покриття, велодоріжки, понад 80 паркомісць, підвищене перехрестя, громадський простір для мешканців.  

Детальніше про проект читайте тут: Перспективи Садової. У Львові створять вулицю для людей

Реконструкція вулиці також передбачає:

- облаштування дощової каналізації;
- розширення проїзної частини;
- озеленення вулиці;
- капітальний ремонт тротуарів;
- облаштування освітлення;
- створення спільних зон поблизу житлових будівель.

Окрім того, тут з'являться пологі з’їзди та заїзди на тротуар і пішохідні переходи: це має полегшити пересування для людей із особливими потребами.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
23 Червня, 2016 18:49
львів'янин А головою хтось думав в тій міській раді, коли делініатор не так давно поставили на таку вбиту і вузьку дорогу?? Чи в нас коштів у міському бюджеті вже забагато - можемо поставити, за рік знищити і потім так знову?... А може просто "освоюємо" кошти?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!