Львів хочуть "очистити" від російських товарів та послуг

2836 0
Громадські організації ініціюють проведення безстрокової акції із звільнення Львова від російських товарів, послуг та будь-яких економічних відносин з Російською Федерацією.
Фото: narodua.com, lenta-ua.livejournal.com, ua-ekonomist.com

Фото: narodua.com, lenta-ua.livejournal.com, ua-ekonomist.com

Про це повідомляє ГО «Розвиток громади».

Причиною для такого кроку з боку громадських організацій стало, за їх словами, відсутність виконання постанови Львівської міської ради про маркування російських товарів та послуг.

«На сьогодні постала велика проблема з ідентифікацією російських товарів та послуг, виробники яких навчились вміло «перемарковувати» свої товари», - йдеться у зверненні громадських організацій.

Читайте також: Львів’яни бойкотують російські товари

До участі долучилися ГО «Рабів до раю не пускають», «Розвиток громади», «Самооборона Львівського Євромайдану», «ВКРМ» та ряд інших громадських організацій та активістів.

Відтак вони вирішили провести безстрокову акцію «Звільнимо Львів від торгівельної та економічної окупації».

У рамках акції планується:

- провести ретельну ідентифікацію російських товарів по штрих-кодах та відомостях, вказаних у сертифікатах відповідності, де міститься інформація про країну-виробника;

- скерувати відкритий лист на членів Української торгової асоціації та більшість торговельних мереж роздрібної торгівлі країни, із закликом, об’єднатись, проявити патріотизм та підтримати ініціативу щодо звільнення мереж від російських товарів;

- передати звернення керівникам проросійських банків з вимогою «виселення з території Львова» до 24 серпня;

- подати звернення до депутатів міської та обласної ради з вимого висловлення їхньої позиції щодо присутності російських банків та продажу російських товарів на Львівщині;

- встановити знак громадської якості на магазинах та українських банках, які підтримають ініціативу.

Також організатори звертаються до львів’ян з проханням вказувати, де у Львові продають товари чи надають послуги, які не промарковано відповідним чином.

Координаційний телефон : +38 (067) 727-11-11 – Іван Спринський.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!