У Львові суд поновив на посаді лікаря перинатального центру, звільненого за помилки будівельників

3418 0
Ідеться про заступника головного лікаря з медичної частини Ігоря Прокопіва.

Учора, 21 січня, Шевченківський районний суд Львова поновив на посаді Ігоря Прокопіва – заступника головного лікаря з медичної частини львівського обласного перинатального центру. Його та ще трьох лікарів у травні звільнив виконувач обов’язків керівника перинатального центру Ігор Потапів. У наказі про звільнення ішлося, що лікарі «самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт».

Про рішення суду Ігор Прокопів повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Після шести місяців судового процесу, врешті-решт, на черговому засіданні, судом на підставі мирової угоди ухвалено рішення: скасувати Наказ № 24 від 22 травня 2018 року в частині звільнення мене з посади заступника головного лікаря з медичної частини Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр», видати Наказ про поновлення на раніше займаній посаді, внести запис в трудову книжку про скасування та визнання недійсним незаконного наказу», – пише лікар.

Читайте також: Апеляційний суд Львівської області скасував вирок Олегу Данкову

Рішення суду в аналогічній справі чекає звільнений з тієї ж причини завідувач відділення перинатального центру Ігор Ковальчук. Також Ігор Потапов звільнив у травні завідувача відділенням Василя Перцовича та лікарку Ларису Янів.

Ігор Прокіпчук додає, що посади не тримається, але мав довести «абсурдність та незаконність наказу на звільнення лікарів».

Нагадаємо, через помилки в будівництві львівський обласний перинатальний центр не зміг запрацювати одразу – його відкривали двічі. Перших породіль він почав приймати лише наприкінці червня минулого року. Перинатальний центр був закритий на ремонт з 2013 року. Окрім того, медустанова досі немає повноцінного керівника, адже конкурсна комісія ЛОР не змогла обрати жодного з кандидатів у двох конкурсах на посаду.

Зараз триває друга частина реконструкції перинатального центру - на гінекологічний корпус виділили 119 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!