У Львові тестують можливі варіанти оповіщення в разі надзвичайних ситуацій. Відео

2123 0
Містом їздило декілька машин поліції, які передавали повідомлення через гучномовці.
фото дар

фото дар'ї кучер

У Львові тестують можливі варіанти оповіщення в разі надзвичайних ситуацій. Зокрема, сьогодні, 23 лютого, упродовж години таке оповіщення проводили спільно із патрульною поліцією Львівської області. Містом їздило декілька машин поліції, які передавали повідомлення через гучномовці.

«Ми розуміємо, що нам треба буде оперативніше доносити інформацію, тому ми докупили гучномовці, які будуть встановлювати на комунальному транспорті, розробили відповідні маршрути і будемо готові до оповіщення з їхньою допомогою», – каже керуюча справами виконавчого комітету ЛМР Наталія Алєксєєва.

Це, за її словами, – тестування, аби люди розуміли, що це це один із способів донесення інформації, щоби не лякалися, а адаптувалися та прислухалися.

Читайте також: Бейджик, вода та ліхтарик. Батьків львівських учнів просять забезпечити дітей необхідним

«Це – разова акція, перед цим так машини, обладнані гучномовцями, їздили у перший рік карантинних обмежень. Із них виголошували довгі текстові повідомлення. Нині машини поїхали в усіх райони Львова, також свої авто відправила патрульна поліція», – каже вона.

Як уточнила Наталія Алєксєєва в коментарі Tvoemisto.tv, близько 30% мешканців Львова вказують, що не чули оповіщення. Деякі казали, що було чути, якщо відкрити вікно. За її словами, навчальне оповіщення слугувало радше інформаційною кампанією сьогодні, а за потреби буде задіяно набагато більше машин, обладнаних гучномовцями.

«Враховуючи те, що комунальні служби задіяли лише 7 машин, то цього недостатньо, щобипротягом години поінформувати всі квартали міста. Навіть під час карантину машини їздили впродовж дня. Також поліція не хотіла нагнітати паніку, а надалі за потреби буде більше машин, і не тільки комунальних буде 20, а в тому числі від патрульних. Сьогодні працювали на 10% можливостей, які є, але ми розуміємо ресурси патрульних», – каже вона.

Додамо, що таке оповіщення тестують на випадок, якщо не працюватиме зв'язок, інтернет, телебачення чи радіо. Так, мешканців повідомлятимуть через гучномовці патрульної поліції, оперативних і комунальних служб.  

Нагадаємо, у Львові затвердили план дій у разі надзвичайної ситуації. Детальніше читайте тут.

Ольга Коваль

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!