Київ

У Києві встановлять 630 нових точок оповіщення населення. Їх аналоги використовують у США та НІмеччині

596 0
У Деснянському районі столиці протестували 15 нових систем оповіщення, а всього до запуску готується 630 точок.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві почали встановлювати нову систему оповіщення. Перші 15 точок у Деснянському районі столиці вже успішно пройшли випробування та працюватимуть для киян. Загалом у Києві планують встановити 630 таких точок сповіщення. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час зустрічі з партнерами з Нідерландів, передають у КМДА.

Микола Поворозник зауважив, що системи цивільного захисту в Києві продовжують удосконалювати: за минулий рік кількість захисних споруд цивільного захисту в місті збільшили на 398 укриттів, зокрема, завдяки модернізації найпростіших укриттів.

Зазначається, що окрему увагу під час зустрічі з нідерландськими партнерами приділили відновленню житлово-комунальної сфери: електро-, водо-, теплопостачання та інших комунальних сервісів столиці.

Читайте також: освітян звинувачують у корупційних закупівлях. Що кажуть у КМДА

Нагадаємо, ці точки оповіщення розроблені за аналогом тих, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Зокрема нова територіальна автоматизована система оповіщення (ТАСЦО), окрім формування сигналу «Увага всім», дозволяє виконати адресне (індивідуальне на кожен гучномовець) сповіщення громадян у залежності від типу надзвичайної ситуації, її масштабу та прогнозу розвитку, тому така гнучка робота дає можливість в короткі терміни забезпечити організацію виконання необхідних дій населенням – індивідуально по кожному мікрорайону (зоні) та в оптимальний спосіб, що забезпечує мінімізацію можливих наслідків від тієї чи іншої надзвичайної ситуації.

Повідомляється, що усі роботи місто планує завершити до кінця 2024 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!