У Львові у ботсаду можуть з'явитися японська, Біблейська та сенсорна локації

2163 0
Волонтери хочуть змінити територію Ботанічного саду Львівського університету ім. Франка. Активісти вже готують проекти та кошторис, аби облаштувати нові тематичні зони для відпочинку. Про це Tvoemisto.tv розповіла представниця групи волонтерів Наталія Вовк.
фото: facebook.com/natali.wowk

фото: facebook.com/natali.wowk

Алея японських кленів та сакур, альтанка для медитацій і японський місток – так бачить майбутній куточок японської культури у Ботанічному саду Наталія Вовк.

«Ця ідея народилася у мене після поїздки до Японії, – каже волонтерка. – Думаю, було би добре облаштувати таку локацію у Львові. Це буде місцем відпочинку для усіх містян. Крім того, така цікавинка додатково приваблюватиме туристів».

Розмістити японський куточок волонтери хочуть біля ставка. Але для цього водойму необхідно спочатку очистити. Як зазначає Наталія Вовк, це буде найбільш коштовний етап у всьому проекті.

Загалом же, за попереднім кошторисом самих волонтерів, на втілення цієї ідеї у життя необхідно понад сто тисяч гривень. Наразі проект знаходиться у стадії розробки.

Утім, за словами Наталії Вовк, японський куточок – не єдина ідея, щодо розвитку саду. Волонтери хочуть також облаштувати тут Біблейський сад. У ньому культивують рослини, що згадуються у Біблії: кедр, фігове дерево, бук тощо.

І ще один варіант – сенсорний сад, який буде корисний для оздоровлення.

«У ньому мають бути ділянки з різнотекстурних матеріалів, – пояснює Наталія Вовк. – Це може бути каміння, може бути коріння, вода тощо. Головне – щоби по цьому можна було ходити босоніж».

Ідеї активістів підтримують у самому саду. Як зазначає Марія Надрага, інженер Ботанічного саду, реалізувати нові зони можливо, але необхідні кошти, яких заклад немає.

Через це усі проекти залишаються лише у планах.

«Ми були б вдячні, якби якась фірма надала нам ландшафтного дизайнера на волонтерських засадах. Або ж хтось допоміг деревами, кущами тощо», – зазначає Наталія Вовк.

Бажаючі долучитися до втілення проектів, можуть звертатися:

- за телефонами:

276-83-69 – адміністрація Ботанічного саду

0671538709, 0631949892 – Наталія Вовк

- на ел. пошту:

[email protected]

- за адресою:

вул. Черемшини, 44 – адміністрація Ботанічного саду.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!