В Україні відкриють онлайн-виставку про Івана Франка. Де подивитися?

2398 0
З нагоди вшанування 160-ї річниці з дня народження та 100-ї річниці від дня смерті Івана Франка наприкінці серпня цього року Державний архів області презентуватиме онлайн-виставку «Народний Каменяр». Про це повідомила директор Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс, - повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.
фото: ukrlit.org, uk.wikipedia.org

фото: ukrlit.org, uk.wikipedia.org

За її словами, на виставці будуть представлені невідомі широкому загалу документи, які висвітлюють життєвий шлях Івана Франка.

Зокрема, відозва Головного Комітету для вшанування 10-тиліття смерті Івана Франка «Роковини смерти Франка. Український народе!» в часописі «Діло» від 23 квітня 1926 р, машинопис статті «До 85 річниці з дня народження І. Франка», стаття Івана Петріва «Нові знахідки в архіві І. Франка»,  брошура Василя Сімовича «Іван Франко: життя і діяльність. З нагоди двадцятиліття смерти поета» (1916 – 1936) та інші.

Виставку можна буде переглянути на веб-сайті Державного архіву та на  офіційний сторінках Архіви Львівщини, Державний архів Львівської області та офіційній сторінці групи Державний архів Львівської області у соціальній мережі Facebook.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!