Поляки знову блокують пункти пропуску на Львівщині та що означає звільнення Залужного. Підсумки доби

1264 0
Нині 10 лютого та 717 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 11:23, відбій – о 12:59. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Поляки вранці заблокували один із пунктів пропуску на Львівщині. Згодом вони перекрили ще два пункти пропуску. На «Медика–Шегині» ускладнено рух усього транспорту.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 111 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Бахмутському напрямках, відповідно 33 і 22. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 8 районах зосередження противника. Уражено 2 пункти управління та 2 ворожих склади боєприпасів.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 26 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 18 ударних БпЛА.

Читайте також: З російського полону повернули трьох захисників зі Львівщини. Серед них двоє братів-прикордонників.

Згодом стало відомо, що вдалося звільнити ще одного оборонця України родом з Буської громади.

Та: У Львові відкриють перший в країні центр рекрутингу української армії. Тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації.

На цю ж тему: Що відбувається, коли охочий служити приходить у рекрутинговий центр. Пояснення Львівського ТЦК.

Також Уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово.

Тема дня: Кому з цивільних в Україні можуть дозволити носити зброю. У Верховній Раді підготували для другого читання законопроєкт №5708 «Про право на цивільну вогнепальну зброю». Tvoemisto.tv пояснює, про що в ньому йдеться та кому з цивільних в Україні можуть дозволити носити зброю.

Читайте також: Звільнення Залужного. Ми лише на початку шляху вниз, тож майбутнє ще не визначено наперед. На прикладі звільненням з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного замість «виграш-виграш» маємо політичне рішення «програш-програш». Від такого кроку найбільше програв президент України, нові очільники ЗСУ і самі Збройні Сили. Про це у блозі на фейсбуці пише Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і Львівської бізнес-школи УКУ.

На цю ж тему: Головнокомандувач Сирський зробив першу заяву на посаді та повідомив про завдання.

Та: «Ми маємо справу з психопатом, який робитиме все, щоб вижити». Психотерапевт про путіна. Психоаналітик Роман Кечур розповів, чому диктатор зробить все задля власного виживання.

Ключові події:

1. Президент присвоїв Залужному та Буданову звання «Героїв України». Обох Героїв також нагородили орденами «Золота зірка».

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками у Києво-печерську Лавру. Зокрема, до церковника, який, за їхніми даними, координував постановочні акції протесту під час повернення майна Лаври державі.

Та: Львівська ОВА забронювала 50% працівників. Загальну кількість не розголошують;

2. У Львові збудують Геріатричний центр з парком. Земельну ділянку під заклад для літніх людей відвели на вул. Миколайчука.

Читайте також: «Київміськбуд» очолив забудовник екопарку «Осокорки». Василь Олійник очолював компанії, які будували ЖК під девелопментом компанії Stolitsa Group Владислави Молчанової;

3. Поліція Києва виявила розкрадання на облаштуванні укриття в дитсадку, де просіла стіна. Громаді міста завдано близько 430 тис. грн збитків.

Читайте також: У Києві на місяць перекриють рух транспорту на з’їздах із вулиць Олени Теліги та Дегтярівської. Зміни пов’язані з продовженням реконструкції розв’язки;

4. Київрада передала під забудову будинок Родіна. Будинок занесений до переліку об’єктів культурної спадщини.

Читайте також: У Львівському палаці мистецтв обрали нового в.о. директора. За освітою він менеджер-економіст;

5. Названо дати проведення «Книжкового арсеналу» в Києві. Його увага буде зосереджена на книгах про війну та виданнях, створених ветеранами та учасниками війни, а також членами їхніх родин.

Читайте також: У Львівському архіві оцифрували рукопис Івана Франка латиною. Скан рукопису містить 17 сторінок, написаних чорним чорнилом від руки у зошиті.

Читайте також: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків. 10 лютого вдень місцями помірний дощ, 7 – 12° тепла. 11 лютого невеликий дощ. Уночі 3 – 8°, вдень 9 – 14° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!