Київ

У Києві відкрили виставку, присвячену українцям польського походження, які віддали життя у боротьбі з росіянами

769 0
Вулична стендова виставка присвячена полеглим захисникам України, що декларували своє польське походження.
Фото: Національного музею історії України у Другій світовій війні / Facebook

Фото: Національного музею історії України у Другій світовій війні / Facebook

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні представили експозицію, яка розповідає історії громадян України польського походження, що полягли у війні з російським агресором. Про це повідомили на Facebook-сторінці музею.
 

У цій виставці зібрано короткі життєписи захисників. Такі імена, як Ігор Брановицький, Ян Даманський, Андрій Гаврилюк, Євгеній Сарнавський, Максим Ридзанич, знайомі відвідувачам Музею війни.

«Історії воїнів не раз були представлені в музейних виставкових проєктах та на тематичних заходах: «Аеропорт… Пекельна смуга», «Український Схід» тощо, – зазначають у Національному музеї історії України у Другій світовій війні. – Рідні полеглих передали їхні особисті речі до фондозбірні нашого музею, який назавжди збереже пам’ять про героїв та їхню звитягу. Обов’язково завітайте до музею і дізнайтеся більше про українців польського походження, які воювали й гинули за Україну».

Виставковий проєкт ініційований Міністерством закордонних справ Республіки Польща, Центром польської культури та європейського діалогу в м. Івано-Франківськ у співпраці з Генеральним консульством Республіки Польща в м. Львів та Фондом «Свобода і демократія».

Як ми писали раніше, Київрада планує збільшити фінансування сил оборони Києва до 5 млрд грн.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!