У Львові суд відтермінував демонтаж літніх майданчиків відомої мережі закладів

3147 0
У Львові суд тимчасово призупинив дію ухвали щодо демонтажу літніх майданчиків ТзОВ «Мінпродукт Галичини», яка є власником літніх майданчиків кількох ресторанів мережі «!Fest». Про це повідомляють у прес-службі міськради.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Суд не скасував, а тимчасово призупинив дію ухвали Львівської міської ради №496 від 21.04.16, про демонтаж самовільно встановлених літніх майданчиків ТзОВ «Мінпродукт Галичини». Про це повідомили у КП «Адміністративно-технічне управління». Дату розгляду судової справи наразі не призначено.

Призупинення дії ухвали означає тимчасову заборону вчинення будь-яких дій щодо  майданчиків «Мінпродукт Галичини», що прописані у цій ухвалі, що передбачає  тимчасовий захист певних бізнесових інтересів товариства.

Читайте також: У Львові демонтували 6 літніх майданчиків. Фото

КП «Адміністративно-технічне управління» не було запрошене до суду і не отримувало актів щодо демонтажу. «Призупинення дії ухвали завдає шкоди і місту, і громаді, бо кошти від законного розміщення майданчиків у бюджет не надходять», – прокоментував Тарас Вітик,  директор КП «Адміністративно-технічне управління».

Нагадаємо, позов на Львівську міськраду подали юристи ТзОВ «Мінпродукт Галичини». Галицький районний суд Львова 14 червня повністю задовольнив цей позов і скасував дію ухвали ЛМР про спрощений порядок демонтажу літніх майданчиків. Окрім цього, згідно з постановою суду, міськрада має сплатити 1791 грн ТзОВ «Мінпродукт Галичини» як відшкодування судових витрат. Підставою для скасування ухвали ЛМР стало те, що цей документ не був опублікований у газеті «Ратуша», – інформує zaxid.net.

Читайте також: Пішоходи чи літні майданчики: Львів знову може стати непрохідним

Додамо, що зараз «Мінпродукт Галичини» має у центрі Львова п'ять літніх майданчиків, з яких, за словами представників Галицької райадміністрації, два встановлені незаконно (не мають паспортів) – біля «Мазох café» (вул. Сербська, 7) та «Пошти на Друкарській» (вул. Друкарська, 3). За словами заступниці голови Галицької райадміністрації Галини Бачинської, «Мінпродукт Галичини» зараз має проблеми із майданчиком ресторану «Пструг, хліб та вино» на вул. Братів Рогатинців, 49.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!